Nők, akik bebizonyították, hogy 30 felett is élhetsz kalandos életet

Harminc éves kora felett a legtöbb nőnek már kialakult, rutinos élete van. Már elvégezte az iskoláit, karrierje van, esetleg már családot is alapított, ahogy azt a normális emberek csinálják. Az ember lánya ilyen idős korára már lenyugszik, ugyebár.

Na, de mi van azokkal a csajokkal, akik életük kalandját is harminc felett élték át, és soha nem nyugszanak le, talán még nagymama korukban sem?

Mindig vártam, hogy eljön majd az a nap, amikor "normális" felnőtt leszek, és nem akarok se titkosügynök, se űrhajós, se világutazó lenni. A napot, amikor úgy érzem, hogy elég volt a kalandból, és jöhet a nyugodt, felnőttes élet.

Pláne, hogy többen is rákérdeztek, hogy mikor élek már normális felnőtt életet. Már elmúltam harmincöt, és még mindig nem jött el ez a nap. Így elkezdtem kutatni azokat a csajokat, akik az én koromban is úgy élnek, hogy legyen majd mit mesélniük az unokáiknak. Íme, a legérdekesebb történetek:

Ewa Wi¶nierska (47)

A lengyel származású többszörös siklóernyős világbajnok és oktató, aki tíz évvel ezelőtt túlélte a Himalájánál is nagyobb magasságot oxigénpalack nélkül. Egy ausztráliai gyakorlat közben két viharzóna között átrepülve egy emelés 77km/órás sebességgel közel tízezer (!) méter magasba szippantotta a siklóernyőjével együtt. Mínusz ötvennyolc fok és narancs méretű jégeső várták odafenn.

Az extrém magasságban beborította a jég, és az oxigénhiány következtében egy időre elveszítette az eszméletét. Három órával és jó hatvan kilométerrel később ért földet kisebb-nagyobb fagyási sérülésekkel. Egy órát töltött a kórházban, aztán közölte, hogy másnap újra magára kapja a felszerelését. Azóta is aktívan repül és oktat.

Forrás: AFP/Jaes Croucher

Mélanie Astles (36)

Számára a repülés nagyon sokáig csak vágyálom volt, de sosem mondott le róla. Eredetileg vadászpilóta szeretett volna lenni, de fiatalon nem nagyon ment neki a matek és a fizika sem, azon kívül akkoriban nem túl sok nőt vettek fel ilyen beosztásba. Így hát abbahagyta az iskolát, és hét évig dolgozott benzinkutasként, hogy összegyűjtse a repülésre valót. Rengeteget önkénteskedett mind pilótaként, mind a repülőiskolában, hogy anyagi háttér híján is elérhesse a célját: jelenleg a Red Bull Air Race első és egyetlen női versenyzője.

Forrás: AFP/Photos © G.Souvant/Guillaume Souvant

Jennifer Appel (48)

Egy totál őrült tengerész (valamint volt ejtőernyős oktató, erotikus novella író, tájkertész és biofarmer) hölgy, aki egzotikus táncosként kereste meg a hajózásra valót.

Egy fiatalkori motorbaleset következtében majdnem az összes csontja eltört, és az esemény a józan ítélőképességére is hatással volt, így hát a hajózásban teljesen tapasztalatlan barátnőjével és két kutyájával vágtak neki Tahitinek az új élet reményében.

Egy hatalmas vihar miatt közel hat hónapig voltak elsodródva egyedül a tengeren, mire megtalálták őket. Többen támadták a szexiparban eltöltött múltja és felelőtlen döntése miatt. De az, hogy több hónapig életben maradt, és kétségbeesés helyett megpróbálta megoldani a felmerülő problémákat, mindenképpen példaértékű: beosztotta az élelmet, megjavította a tönkrement víztisztító berendezést, és soha nem adta fel a reményt, hogy megtalálják őket.

Forrás: AFP/Jonathan Clay

Szóval ne ess kétségbe, ha te sem érzed még magad lenyugodva a megszokott felnőtt élethez! Aki mindenre kíváncsi, kalandvágyó típus, valószínűleg soha nem fogja átadni magát teljesen a 8-tól 4-ig munka világának. De ez nem is baj. Azért, mert ez a ritkább, még nem jelenti azt, hogy valami baj lenne veled.

Nyitókép: AFPforum

    Ezek is érdekelhetnek