Hollywood Madámja - Heidi Fleiss prostihálózata

Heidi Fleiss neve úgy került be a történelembe, mint Hollywood Madámja. Kuncsaftjai közt számtalan híres művész, politikus, üzletember is található. Egyik leghíresebb törzsvendége pedig a kicsapongásairól híres Charlie Sheen volt.

Ki az a madám?
Eredetileg azt a nőt hívták madámnak, aki a bordélyházakban tevékenykedő lányokat és a bevételt felügyelte, ám ez a kifejezés mostanra sokat változott. Ma már minden olyan nőre a madám kifejezést használják (szemben a férfiakra használt stricivel), aki részesedés fejében segíti a lányokat szexuális szolgáltatásaik árulásában. A madám gyakran maga is prostituáltként tevékenykedik, lányai mellett.

De vajon mi visz rá egy nőt, hogy más lányok testéből éljen?

Heidi pályafutása feltehetőleg ott kezdődött, amikor 16 évesen kirúgták a középiskolából. Bár egy darabig pincérnőként tevékenykedett, hamar megunta, és váltott. Még csak 23 éves volt, amikor megismerkedett Elisabeth Adams-szel, Beverly Hills tapasztalt "luxus" madámjával. A találkozás rádöbbentette, hogy sokkal több pénzt kereshet, ha a sajátján kívül mások testét is "piacra dobja". Így 1990-ben elindította saját hálózatát.

Forrás: AFPforum

Ez idő alatt évi tízmillió dollárt kaszált lányai bevételéből, illetve saját klienseitől. Ő maga pedig - elmondása szerint - olyan hírességekkel bújt ágyba, mint Marlon Brando vagy Jack Nicholson. Illetve lehetősége adódott egy társaságba kerülni Diana hercegnővel és Nancy Reagannel egy vacsora vagy beszélgetés erejéig.

3+3+3

Ez lenne az amerikai álom? Közel sem. Hiszen mint azt már megszokhattuk, az ilyen életpályák sosem happy enddel végződnek. Alig három évig tudta élvezni a sikert, amikor prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményekért 3 év börtönbüntetésre ítélték. Majd 3 évvel később újabb 3 évre ítélték pénzmosás és adócsalás miatt. Innen pedig már nem tudott felállni, és kénytelen volt végleg búcsút inteni "karrierjének".

Forrás: AFP/Mike Nelson

Heidi, miután letöltötte börtönbüntetését, sokáig egy lerobbant lakókocsiban élt, és egy aprócska mosodát üzemeltetett. Habár 2004-ben még készült egy film az életpályájáról 'Heidi Fleiss síkos karrierje' címmel, ahhoz neki már nem sok köze volt - csak a történetet adta.

Azóta egyenesbe hozta az életét, jelenleg egy nevadai házban él teljesen hétköznapi módon. Elmondása szerint teljesen kiábrándult a szexiparból, és semmilyen érdekeltség nem fűzi hozzá. S bár állítja, hogy ha tehetné, sem változtatna a múlton, azt is hozzátette, hogy a könnyű felemelkedés elkerülhetetlen velejárója az, hogy az ember előbb-utóbb szakadékba zuhan.

Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum