Szexi zsenik: María Callas

Az opera színpadának eddigi legnagyobb sztárja, legendája és géniusza Maria Callas. Két nagy szenvedélye volt: az éneklés és a szex - más szavakkal: a művészet és a szerelem.

Mégsem lehet született dívának nevezni. Gyerekkorában kövér volt, csúnyácska és nagyon szemüveges. Hihetetlen munkával és fanatizmussal pallérozta hangját - és lefogyott 90 kilósról 60 kilósra. Pedig imádott enni.  

Forrás: AFPforum

A La Divina in Cucina című könyvében (Az istennő a konyhában) 150 étel elkészítését mutatja be, hiszen mániákusan gyűjtötte a recepteket, bármerre járt a világon.

Az evés iránti szenvedélyét még kordában tudta tartani, hiszen vágyott a femme fatale imidzsre. Ám rossz látása egész életében végigkísérte: a színpadon állva szinte vakon énekelt - az ezer reflektor és erős rövidlátása miatt. De ez nem akadályozta abban, hogy eljusson a veronai Arénába, aztán a milánói Scalába. A nagy hangot a nagy testhez kapcsoló mítoszt nemcsak ledöntötte, hanem egyenesen megtaposta: új ikon született meg az operaszínpadon és a bulvárlapok címlapjain: a szubtilis, filigrán, szexi díva. Isteni alakja volt: karcsú, mint a nád, 173 cm magas, bőre feszes és hamvas, parázsló tekintete igéző, keblei kihívóan büszkék, gyönyörűek.

Forrás: AFPforum

Ezután már saját jelmeztervező kreálta a színpadi és a civil ruháit is. Az '50-es években járunk, a múlt században. A rock'n roll és Callas a divat.

Híres szerepei a moziban: Medeia, Mona Lisa
Híres operaszerepei a színpadon: Carmen, a szexuális erejével hódító cigánylány és Traviata, az ünnepelt párizsi kurtizán.

Ő volt az abszolút primadonna (prima donna, azaz: legelső az asszonyok között), az Isteni Nő. Szexuális kisugárzása és 3 oktávot átívelő, érzéki hangja megbabonázta a világot. Talán görög származása magyarázza határtalan szenvedélyességét - hiszen ő Elektra és Antigoné utódja. Első férje egy dúsgazdag iparmágnás volt, aki menedzselte. Tulajdonképpen ő formálta meg Maríaból az új idolt - méghozzá remek érzékkel. De Callast ez nem akadályozta meg abban, hogy a férfiak imádatában fürdőzzön. Legismertebb szerelmi afférja a görög hajómágnás milliárdossal, Aristotle Onassis-szal volt. Az ő kedvéért elhagyta a férjét. Onassis pedig végül őt hagyta el Jackie Kennedy, az USA meggyilkolt elnökének, John Fitzgerald Kennedy bájos, és visszafogott özvegyének a kedvéért.

A halhatatlan díva 54 évesen, Párizsban halt meg. Sűrű élete volt. A korai halál oka: a túlzott élet.

Forrás: AFPforum

Jutoper Aladár

Nyitókép: AFPforum

    Ezt olvastad már?