emlékezés színésznő Marilyn Monroe gondolatok szimbólum idézetek születésnap
91 éve született Marilyn Monroe, az ötvenes évek egyik legismertebb szexszimbóluma. 36 éves korában bekövetkezett haláláig hihetetlen mélységeket és magasságokat járt be.

Árva lányként nevelőszülőtől nevelőszülőig passzolgatták. 16 évesen házasságba menekült, és gyári munkásnő lett. 25 éves korára már megkapta első fontosabb filmszerepeit, és nemsokára a popkultúra ikonjává vált. Bámulatos szépsége egyszerre volt számára áldás és teher.

Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/ Charles K. Feldman Group / Twentieth Century Fox/

De egy biztos: ő egy igazi nagybetűs NŐ volt. Szóval érdemes megfontolni azt a pár tanulságot, amit az utókorra hagyott:

  1. "Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatos, és a társadalom torz."
  2. "Nem bánom, hogy a férfiak világában kell élnem, addig, amíg nő lehetek benne."
    Forrás: AFP forum/ Collection Christophel/ Twentieth Century Fox/Charles K. Feldman Group /
  3. "A szépség és a nőiesség kortalan."
  4. "Mindannyiunknak élnünk kell, mielőtt megöregszünk. A félelem hülyeség. Később bánni fogod."
    Forrás: AFPforum/ Collection Christophel / Twentieth Century Fox/Charles K. Feldman Group
  5. "Jobb boldogtalannak lenni egyedül, mint a boldogtalanság valakivel."
  6. "Gyakran elég csak lenni valakivel. Nem kell, hogy megérintsen. Még a beszéd sem kell. Egy érzés suhan át köztetek. Nem vagy egyedül."
    Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/Twentieth Century Fox Film Corpo
  7. "Jó vagyok, de nem egy angyal, követek el bűnt, de nem vagyok ördög. Csak egy kislány vagyok a nagyvilágban, aki próbál találni valakit, akit szerethet."
  8. "Úgy gondolom, minden okkal történik. Az emberek változnak, ezért képes vagy megtanulni elengedni. A dolgok rossz irányba haladhatnak, ezért értékelni tudod, amikor jó felé mennek, elhiszed a hazugságokat, de egy idő után megtanulsz csak magadban bízni. És néha a jó dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok születhessenek."
    Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/Twentieth Century Fox Film Corpo
  9. "Az igazi szerető az a férfi, aki képes felvillanyozni azáltal, hogy megcsókolja a homlokod, vagy a szemedbe mosolyog."

+1

"A siker csodálatos dolog, de az ember nem tud éjszaka hozzábújni, ha fázik."

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.