30 éves a Dirty Dancing!

Szinte hihetetlen, de idén 30 éves a Dirty Dancing! A film, ami minden nő életében meghatározó élmény. Na jó, lehet, hogy nem mindegyikében, de az enyémben és a barátnőimében biztosan az!

Óriási filmrajongó vagyok, ám van egy film, ami meghatározta a kamaszkoromat - ez pedig a Piszkos tánc. Volt olyan nyár, amikor minden nap megnéztük. Nem, nem viccelek: tényleg minden egyes nap az ment a nappaliban!

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

És akkor a táncjelenet visszatekeréséről még szó sem esett! Na, azt képes voltam vagy tízszer megnézni egymás után. De komolyan, lányok, tegye fel a kezét az, aki nem tekerte vissza egyszer sem! Na ugye...

Ezzel a fura szokásommal azt hittem, hogy egyedül vagyok, - mindaddig, amíg a gimis barátnőimmel nem tartottunk egyszer egy csajos estét. Ahol mi más került volna a lejátszóba, mint a Dirty Dancing? Nem emlékszem, hányszor tekertük vissza a végét, mert egy idő után meguntam számolni, de legyen elég annyi, hogy sokszor. Ott és akkor kiderült: nem vagyok egyedül!

A történet kortalan: a jómódú szülők kicsi lánya, Baby, beleszeret a jóképű és szexi, ám vele közel sem azonos társadalmi osztályba tartozó táncos fiúba, Johnny-ba, akivel végigtáncolja a nyarat.

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

Természetesen én is ilyesfajta szerelemről álmodtam egy rosszfiúval. A tánckarriert sajnos tehetség hiánya és a kelleténél többször gipszelt bokák miatt már korábban fel kellett adnom...

Maradt a mindent elsöprő szerelem egy tipikus rosszfiúval, amire minden esélyem megvolt, mivel bevallom, nem voltam egy könnyű kamasz. Inkább az az ajtócsapkodós, szabályokat felrúgós fajta. De úgy hozta az élet, hogy a lázadás ezen formája kivételesen elkerült. 16 évesen egy halk szavú orvostanhallgatóval állítottam haza. Nesze neked lázadás! De legalább hosszú volt a haja és rémesen öltözködött. Azért ez is valami...

Azóta eltelt néhány év, de a film semmit sem kopott a szememben: pár havonta még most is előkerül a DVD-k közül, és ugyanolyan élvezettel tudom végignézni, mint először. Igen, a végét néha többször is!

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

És most, hogy befejeztem az írást, már tudom is: mi lesz az esti program. A férjem hogy fog ennek örülni...

5 dolog, amit nem tudtál a Dirty Dancingről:

A Time of My Life című szám Oscar-díjat nyert.


Jennifer Gray és Patrick Swayze a való életben utálták egymást.


A She's Like the Wind című dalt maga Swayze énekli a filmben.


Jennifer Gray 27 évesen játszotta el a 17 éves Baby-t.


Majdnem Val Kilmer és Sarah Jessica Parker lettek a főszereplők.

Nyitókép: AFPforum 

Ezek is érdekelhetnek