Dirty Dancing mindent elsöprő szerelem története 30 éves film
Szinte hihetetlen, de idén 30 éves a Dirty Dancing! A film, ami minden nő életében meghatározó élmény. Na jó, lehet, hogy nem mindegyikében, de az enyémben és a barátnőimében biztosan az!

Óriási filmrajongó vagyok, ám van egy film, ami meghatározta a kamaszkoromat - ez pedig a Piszkos tánc.

Volt olyan nyár, amikor minden nap megnéztük. Nem, nem viccelek: tényleg minden egyes nap az ment a nappaliban!

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

És akkor a táncjelenet visszatekeréséről még szó sem esett! Na, azt képes voltam vagy tízszer megnézni egymás után. De komolyan, lányok, tegye fel a kezét az, aki nem tekerte vissza egyszer sem! Na ugye...

Ezzel a fura szokásommal azt hittem, hogy egyedül vagyok, - mindaddig, amíg a gimis barátnőimmel nem tartottunk egyszer egy csajos estét. Ahol mi más került volna a lejátszóba, mint a Dirty Dancing? Nem emlékszem, hányszor tekertük vissza a végét, mert egy idő után meguntam számolni, de legyen elég annyi, hogy sokszor. Ott és akkor kiderült: nem vagyok egyedül!

A történet kortalan: a jómódú szülők kicsi lánya, Baby, beleszeret a jóképű és szexi, ám vele közel sem azonos társadalmi osztályba tartozó táncos fiúba, Johnny-ba, akivel végigtáncolja a nyarat.

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

Természetesen én is ilyesfajta szerelemről álmodtam egy rosszfiúval. A tánckarriert sajnos tehetség hiánya és a kelleténél többször gipszelt bokák miatt már korábban fel kellett adnom...

Maradt a mindent elsöprő szerelem egy tipikus rosszfiúval, amire minden esélyem megvolt, mivel bevallom, nem voltam egy könnyű kamasz. Inkább az az ajtócsapkodós, szabályokat felrúgós fajta.

De úgy hozta az élet, hogy a lázadás ezen formája kivételesen elkerült. 16 évesen egy halk szavú orvostanhallgatóval állítottam haza. Nesze neked lázadás! De legalább hosszú volt a haja és rémesen öltözködött. Azért ez is valami...

Azóta eltelt néhány év, de a film semmit sem kopott a szememben: pár havonta még most is előkerül a DVD-k közül, és ugyanolyan élvezettel tudom végignézni, mint először. Igen, a végét néha többször is!

Forrás: AFPforum/ Vestron Pictures

És most, hogy befejeztem az írást, már tudom is: mi lesz az esti program. A férjem hogy fog ennek örülni...

5 dolog, amit nem tudtál a Dirty Dancingről:

A Time of My Life című szám Oscar-díjat nyert.


Jennifer Gray és Patrick Swayze a való életben utálták egymást.


A She's Like the Wind című dalt maga Swayze énekli a filmben.


Jennifer Gray 27 évesen játszotta el a 17 éves Baby-t.


Majdnem Val Kilmer és Sarah Jessica Parker lettek a főszereplők.

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.