festészet virág kertész kert giverny park Claude Monet festmény
Tudtad, hogy Claude Monet nem csak zseniális festő volt, hanem elhivatott kertész is? Givernyben található házának pompás parkját is maga alakította ki. Festményei mellett, bátran tekinthetjük ezt a kertet is remekművei egyikének.

A mai napig milliók zarándokolnak el ide, hogy megcsodálják a művész által hosszú évek alatt kialakított motívumokat - melyeket festményeiről jól ismerhetünk.

Itt 3D-ben is megcsodálhatjuk a buja növényzet között megbúvó tavat, az azon átívelő hídat, a kanyargó utakat lámpásokkal, szobrokkal. Bárhova nézünk, virágzik és zöldell minden.

Forrás: Origo

A Clos Normand, ahogy a művész nevezte, csupa perspektíva, szimmetria, mégis vadregényes, de mindenekelőtt fények és színek pazar összjátéka.

Forrás: Origo

Hogy vajon mit jelenthetett Monet számára ez a földi paradicsom, talán az alábbi mondata mutatja a legjobban:

Forrás: Origo

Forrás: Origo
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.