párkapcsolat szerelem Emberi Játszmák
Mi történik, ha a párunk folyton másokat bámul? Ez egy elég gyakori helyzet, és bizony, néha egy kicsit zavaró is lehet. De nem kell aggódni, van néhány tippünk arra vonatkozóan, hogyan kezeljük ezeket.

Az, hogy a párunk gyakran nézeget másokat, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szakítani akar velünk. A párkapcsolatokban gyakran felmerülnek különböző viselkedési minták és dinamikák, amelyek nem feltétlenül utalnak szakítási szándékra. Lehet egyszerűen csak az emberi természet része is - az emberek természetes módon figyelik és észlelik a körülöttük lévő embereket, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elégedetlenek lennének a jelenlegi kapcsolatukkal. Bizonyított tény, hogy az emberek ösztönösen reagálnak a számukra tetsző dolgokra, emberekre. Amíg ez egy nézésben kimerül, nincs okunk az aggodalomra.

Beszéljünk nyíltan!

Fontos megbeszélni a párunkkal az érzéseinket és aggályainkat, ha zavar minket ez a viselkedés. Az őszinte kommunikáció segíthet tisztázni a dolgokat és megérteni egymás nézőpontját. Talán a párunk nem is tudja, hogy zavar minket a viselkedése, és nyitott lehet arra, hogy változtasson rajta.

féltékenység, flört, férfi,
Forrás: Shutterstock

Keressük meg a megoldást!

Próbáljunk közösen olyan megoldást találni, amely mindkettőnk számára elfogadható. Lehet, hogy egy kis türelem, megértés és kommunikáció segíthet ebben. Amennyiben a párunk ösztönösen fordul utána egy-egy számára tetsző embernek, kérjük meg arra, hogy tegye diszkrétebben a jelenlétünkben és ügyeljen arra, hogy a viselkedése ne legyen tiszteletlen irányunkban.

Fejlesszük a kapcsolatot!

Előfordulhat, hogy észre sem vettük és a kapcsolatunk ellaposodott, rutinszerűvé vált, Tegyünk erőfeszítéseket a kapcsolatunk megerősítésére és megszilárdítására. Töltsünk minőségi időt együtt, beszélgessünk egymással, és igyekezzünk megerősíteni a köztünk lévő köteléket.  Tegyünk azért, hogy párunk rajtunk kívül ne vegyen észre mást.  A kapcsolatunk mellett  magunkra is fordítsunk időt. Egy új ruha, kiegészítő vagy egy szép frizura nem csak a párunk tetszését nyerheti el, hanem önbizalmat is adhat nekünk. 

Forduljunk terapeutához!

Ha úgy érezzük, hogy ez a helyzet mélyebb problémákra utalhat, akkor ne habozzunk segítséget kérni egy párkapcsolati terapeutától. Ők segíthetnek a helyzet megértésében és kezelésében.

Nyitókép: Shutterstock

 

 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.