eltávolodás párkapcsolat házasság
Egyik nap ránéztem, és azt éreztem, hogy én azt sem tudom, ki ez az ember. Egykor olyan közel álltunk egymáshoz. Órákon át beszélgettünk az álmainkról, a terveinkről, a vágyainkról, a gondolatainkról. De mi történt? Semmi, csak az élet…

Amikor a férjemmel először találkoztunk, nem kellett több egyetlen pillanatnál ahhoz, hogy úgy érezzem, ismerem. A mosolyából, a szavai árnyalatából, és az apró gesztusaiból kibontakozott előttem a személyisége és a világa. A tervei, álmai, jelene és múltja mind ott volt előttem, a jövőt pedig közösen képzeltük el. Vagyis azonnal egymásra hangolódtunk, olyan volt, mintha mindkettőnk életének puzzle-jéből már csak ez az utolsó darab hiányzott volna: a másik. 

De az idő múlásával valami megváltozott. Lassan, észrevétlenül elkezdtünk eltávolodni egymástól. A beszélgetéseink egyre ritkábban szóltak az álmainkról, a vágyainkról, és azokról a dolgokról, amik valóban fontosak voltak nekünk.

Ahelyett, hogy az élet izgalmas részleteit osztottuk volna meg egymással, a mindennapi ügyek, a ház körüli teendők és az ügyintézések vették át a főszerepet. Sodródtunk az élet tengerén, de nem irányítottunk. Csak haladtunk arra, amerre a kötelesség diktálta: voltunk. Ami még rosszabb, hogy nagyon sokáig fel sem tűnt, hogyan élünk, vagyis az, mennyire nem élünk.

boldog párkapcsolat, naplemente
Forrás: Shutterstock


Egy nap aztán rádöbbentem, azt hiszem éppen mosogatás közben, amikor elhaladt mögöttem, hogy kivegyen valamit a hűtőből, hogy már nem is ismerem igazán a férjemet. Persze tudtam, hogy mi a kedvenc étele, mit dolgozik, kik a kollégái és hogy befizette-e a csekkeket (nem), de elveszett valami azokból a mély beszélgetésekből, amelyek egykor olyan fontosak voltak számunkra. Az álmok, a célok, és a vágyak egyszerűen eltűntek. Hazaérkeztünk, beszámoltunk néhány mondatban arról, ha történt valami, de ennyi, ennyivé redukálódott a kapcsolatunk. 

Ez a felismerés megdöbbentett és fájdalmasan érintett. Hogyan juthattunk ide? Mikor veszítettük el egymást a mókuskerékben?

Nem tudtam felidézni, mikortól szűntünk meg az a pár lenni, ahogyan gondolok magunkra, valószínűleg apránként múltunk el. Minél tovább gondolkoztam, annál elégedetlenebb lettem és eldöntöttem, nem nyugodhatunk bele abba, hogy csak egymás mellett élünk. Meg kell találnunk az utat vissza egymáshoz.

Úgy döntöttem, megpróbálom visszahozni az életünkbe azokat az estéket és pillanatokat, amiket annyira szerettünk.

 Elhatároztam, hogy újra megismerem a férjemet.Ezért egy este, mikor hazaért a munkából, leültettem és beszéltem neki az érzéseimről. 

Persze tudtam, hogy a szavak nem elegek, cselekedni kell! Olyan sok vágyunk volt egykor, de pénzünk nem, most viszont megengedhetjük magunknak, hogy megvalósítsuk párat a közös álmainkból. Közös utazás tervével hozakodtam elő, hogy együtt fedezzük fel a világot. Persze féltem, hogy mit fog szólni, esetleg nem hiszi-e azt, hogy megbolondultam, de feleslegesen aggódtam: ugyanezt akarta.

Így hát közös kalandra indultunk, aminek az utazás csak a kezdete volt, mert nem lehet mindig „kiszaladni a világból”, a hétköznapokban is meg kell találnunk egymást. Elkezdtünk több időt tölteni együtt, és ismét beszélgettünk az álmainkról, a vágyainkról, és a terveinkről. Fokozatosan újra összefonódott az életünk. Mert igazán fontos, hogy ne csak egymás mellett éljünk, hanem együtt, kéz a kézben haladjunk az úton. És bár nem mindig lesz könnyű, de megéri tenni azért, hogy újra közelebb kerüljünk egymáshoz.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.