szökés szerelem Fiatalság bolondság fiatalság párkapcsolat
Mentségemre szóljon, hogy 16 éves voltam. Szerelmes és naív. Akkor azt gondoltam, kicsiny dolog hazudni arról a szüleimnek, hol is vagyok valójában. Felnőtt fejjel persze rájöttem, hogy nincs annál butább dolog, mint megszökni csak azért, mert találkozni akarsz valakivel.

Egy téli délután volt, még javában a tinikorom fénykorát éltem 16 évesen. Akkoriban égető szerelmet éreztem egy srác iránt, tudjátok, a tipikus első szerelem, ami mindent elsöprő volt. Szerettünk volna elutazni Szegedre csupán egyetlen napra, randit terveztünk. Drága édesanyám persze féltett, és egyből nemet mondott. Azonban a mai napig sem tudja, hogy én kijátszva őt mégis elutaztam.

Ugyanis bekamuztam a szüleimnek, hogy a legjobb barátnőmnél alszom, tudtam, hogy őt nagyon jól ismerik, egyáltalán nem is sejtették, hogy mit művelek. Bevallom, volt bennem egy kis félelem az út során, ugyanis akárhányszor megcsörrent a telefonom, elfogott a rettegés:

tuti, hogy most fogok lebukni!

- gondoltam magamban. Egész napra ki is kapcsoltam a telefonomat, mert beadtam az otthoniaknak, hogy hamarosan lemerül a mobilom, persze töltő az nincs nálam, de ne aggódjanak, jól vagyok. Ez persze hihetően hangzott anyukámnak, aki semmi rosszat nem sejtett. 

fiatal pár, randi
Hatalmas hibát követtem el: a szüleim a mai napig nem tudnak rólaForrás: Shutterstock


A mesés szegedi randi

A szegedi randink mondanom sem kell, csodálatos volt! Jártuk az utcákat, a Dóm téren szürcsöltünk a gyümölcskoktélokat, és a plázában ebédeltünk - mert mennyire menő már a tetőteraszról bámulni a hemzsegő tömeget, miközben hamburgert ebédelsz a szerelmeddel -  gondoltam magamban. A füllentés olyannyira sikerült, hogy még a párom sem sejtette, hogy valójában nem engedtek el, csupán kitaláltam egy eszelős sztorit azért, hogy elszökhessek vele a világ másik végére.

Rájöttek a hazugságra?

A vicces az egészben az, hogy a szüleim teljesen bevették a kis mesémet, és a mai napig nem tudják, mit műveltem 12 évvel ezelőtt. Este 9 óra környékén szépen hazaértem, mintha semmi sem történt volna, és mosollyal az arcomon feküdtem le aludni. 

28 évesen másképp látom?

A mai fejjel már teljesen másként látom a dolgokat és ijesztő belegondolni abba, hogy  bármi megtörténhetett volna velem/velünk. Utólag visszagondolva, már nem csinálnék ilyet, de akkor úgy éreztem, így tudom igazán megélni a pillanatokat. Persze 28 évesen az ember már nem kér engedélyt senkitől, hogy mehessen valahová. Mégis, ahogy telik az idő, egyre inkább szükségem van arra, hogy "bejelentkezzek" otthon, jól vagyok-e. Úgy tűnik, minél idősebb és érettebb az ember, annál jobban meg tudja becsülni azt, akije és amije van. S ha elszökni már nem is fogok, ha egyszer gyermekem lesz, törekedni fogok arra, hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki vele, hogy bármit elmondhasson nekem.

Nyitókép: Shutterstock


 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.