2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
barátok depresszió magány meditáció egyedüllét
Egyedül, támogató barátok nélkül az élet sötét és sivár. Nincs kivel megosztanod a fájdalmadat, az örömödet, nem tudsz senkivel élményeket gyűjteni, és nem hallgat meg senki. Amikor már úgy érzed, teljesen felemészt a magány, ne add fel. Íme pár tipp, amelyek segíthetnek a legnehezebb pillanatokból is kirángatni téged.

Érezted már magadat reménytelenül magányosnak? Nyomasztott a gondolat, hogy senkire sem számíthatsz? Tudom, nem könnyű, pláne, ha úgy érzed, nincs senki, aki melletted állna. Nagyon nehéz barátok nélkül az élet, azonban a világ nem fekete-fehér, vannak jobb és rosszabb időszakok. Amikor minden borús körülötted fontos, hogy tudd:

nem az számít, hogy mi történik veled, hanem az, hogy te hogyan állsz mindehhez és mit tanulsz belőle.

 Nos, hogyan juthatsz el idáig? A válasz nagyon egyszerű: önmagad fejlesztésével. Tudom, könnyűá mondani, de valóban igaz a gondolat, hogy:

törődj többet magaddal és más is szeretni fog. 

Abban a pillanatban, ahogy elkezded megismerni és megszeretni saját magad, a körülötted lévő világ is alkalmazkodni fog az új énedhez. Na, de most jön a legnagyobb kérdés - mégis hogyan tudom megszeretni azt, aki én vagyok? 

magányos nő, óceán,
Forrás: Shutterstock

Sokféle technika segít abban, hogy megtaláltad az önmagad felé vezető utat. Most mutatunk néhány négy olyan praktikát, amelyek segítségével biztosan elkezd feloldódni lelkedben a szomorúság. Hidd el, egyszer csak azon kapod majd magad, hogy az élet olyan embereket fog eléd dobni, akik igaziak, és nem csak a felszínes szövegeket tolják az arcodba. 

A naplózással kezdődik minden

Próbáld meg papírra vetni az érzéseidet. Az egész folyamat legfontosabb alapköve az, hogy légy tisztában a negatív és a pozitív érzelmeiddel egyaránt. Jó tipp: a negatív gondolataidat miután kiírtad magadból, tépd ki a füzetből a lapot, és dobd ki, akár égesd el. Ezzel segítesz magadnak abban, hogy felszabaduljanak az indulataid és végre megszabadulj a benned dúló feszültségtől. 

A meditáció ereje 

Ha az első lépésen túl vagy, és tisztában vagy azzal, mi történik benned, próbálj meg befelé figyelni, és kezdj el légzőgyakorlatokat végezni. Ez lehet vezetett is, vagy csinálhatod a saját tempódban. Biztos lehetsz benne, hogy az első pár alkalommal el fognak árasztani az érzelmek, de ez nembaj, sőt! A legnagyobb ajándék az életben az, hogy érezhetünk. A meditáció segít feldolgozni, ami éppen bennünk zajlik és lecsendesíti az elmét, ami által nyugodtabbak és boldogabbak lehetünk a körülményektől függetlenül.

Mozdulj ki! 

A sport mindig jó barátunk a nehéz pillanatokban! Sétálj, fuss, tornázz otthon, vagy akár edzőterembe is mehetsz, a lényeg, hogy mozogj. Találd meg azt a formát, ami neked tetszik és hosszú távon fenntartható. Tűzz ki napi célokat, például tízezer lépés megtétele, minimum két liter víz megivása, stb. Tegyél az egészségedért, meg fogja hálálni a tested és a lelked is. 

Ismerkedj! 

Amikor már úgy érzed, elég erős vagy ahhoz, hogy közösségbe menj, tárd ki a szíved és ismerj meg új embereket. Menj el táncolni, moziba, csatlakozz valamilyen közösséghez, vagy klubhoz, vegyél részt egy számodra érdekes rendezvényen, a lényeg, hogy élvezd az életet és ne félj ismeretlen emberekkel beszélgetni. Ez majd segíteni abban, hogy még jobban merj nyitni a világ felé, és olyan személyeket fogsz megismerni, akikkel hasonló érdeklődési körötök van, és később akár ezekből baráti kapcsolatok is kialakulhatnak. 

Tehát ne csüggedj, ha úgy érzed, nem ért meg senki, és nincsenek barátaid. A mindennapokban egy valaki van, akire egész életedben számíthatsz, az pedig te vagy. Éppen ezért magadon kell dolgoznod ahhoz, hogy boldog és teljes életet élhess. 

Nyitókép: Shutterstock
 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.