A féltékenység 5 szintje - tündéri barátnőtől a boszorkányig

"A legjobb barátom amúgy egy lány, de tényleg nincs köztünk semmi. Nagyon jó fej, vicces, biztos imádni fogod." - Hát persze, biztos...

Pedig én tényleg próbálok nem féltékeny, bibircsókos boszorkány lenni, de sajnos ismerem a női praktikákat és a férfi-női "barátságokat". Kinőttünk már ebből, na! Az az ideális, ha megbízol a párodban - máshogy nem is lehet -, de azért az sem jó, ha hülyére vesznek. Egy ötlépcsős listán le is tesztelheted, hol vagy a tündéri barátnő és a hazugságvizsgálóért nyúló "Ki az a lány?!" között.

"Igen, szívem, elmehetsz arra a felnőttfilmes forgatásra."

Egyébként esküszöm, ezeket az embereket még irigylem is egy kicsit. Belőlük egyszerűen hiányzik a féltékenység gén - övék a Paradicsom. Gondolj csak bele: jó lehet bűntudat nélkül kacéran szemezni az új kollégával, miközben beleharapsz az uzsonnára hozott almába. Mindenki szabadon azt tehet, amit akar - nincsenek beteljesületlen vágyálmok, csak élvezetek tömkelege.

"Nem, nem zavar, hogy a legjobb barátod egy lány."

Meg az sem, hogy a munkahelyén is csak csinos, 20-as 30-as nők veszik körül. Lehet ezt a bizalom csúcsának is nevezni, de van erre egy sokkal egyszerűbb szó: naivitás. Még akár azt is elhiszem, hogy a párodról mintázták a hűség szobrát, de a túl sok nő a közelben általában nem jelent jót. A nagy számok törvénye alapján: a sok barátnő közül elég egy, aki tényleg férfiként gondol a kedvesedre. És lehet, hogy az az egy épp rossz passzban van, és másra sem vágyik, csak egy igazi úriember megbízható ölelésére.

Forrás: Shutterstock

 Az arany középút

Már húzod a szád, ha megint ráír az a lány Messengeren, de azért még nem raksz nyomkövetőt a táskájába. Tudod, hogy hisztit csapni felesleges: úgyis csak az ellenség karjaiba taszítod vele. Ha szól, hogy dugóban ül, nem hallucinálsz mellé egy szőke bombázót, hanem megvonod a vállad. Kitöltesz magadnak egy pohár bort, és arra gondolsz: majd csak hazajön egyszer. Van jobb dolgod is, mint egész nap tépelődni és idegeskedni.

A nyomozó és a hisztikirálynő

Elfelejtett szólni, hogy ma az öccsével vacsorázik. Te pedig, mint egy idegbeteg, már lerágtad mind a tíz körmödet, mert pontban 17:15-kor szokott hazaérni, és már óra húsz is elmúlt. A közelebbi lánybarátokat is elfelejtheti melletted, de egyébként is imádod napi 50-szer felhívni, valamilyen mondvacsinált ürüggyel - biztos, ami biztos alapon. Indokolatlan hisztit csapsz, ha illemből rámosolyog a hatvan éves kasszás nénire, és sosem hiszed el, hogy tényleg csak a barátaival találkozik.

A "Minek vagytok együtt?" esete

Ha a bizalom hosszútávon 0% alatt marad, akkor szerinted érdemes egyáltalán közös jövőről beszélgetni? Egyszer olvastam egy párról, ahol a féltékeny ara minden este hazugságvizsgálóra tette a férjét. Érdekelne egyébként, ki az a szerencsétlen, aki elfogadja, hogy ez az esti program. Na, meg persze sokan tudják, hogy a másik félrelép, de a nemlétező önbizalmuk vagy a gyerekek miatt inkább hülyének tettetik magukat. Kérdés persze, hogy lehet-e így boldognak lenni.

Nyitókép: Shutterstock