Minek nevezzelek? - A legbizarrabb becenevek egy párkapcsolatban

Egy kapcsolatban elengedhetetlen, hogy egy idő után beceneveket kezdjünk adni a szerelmünknek. Lehet, hogy azt valaki aranyosnak és kedvesnek találja, de a nők nagy részének erről más a véleménye, leginkább égnek áll a szőr a hátukon.

A kapcsolatok elmélyülésével a párok már nem csak a keresztnevükön szólítják egymást, hanem kedveskedő, akár vicces vagy merész beceneveket is adnak a másiknak. Mielőtt elkezded így szólítani a párodat, azért kérdezd meg tőle, hogy ő mit gondol a becézésről.

Vannak az örök becenevek, amelyek a szerelem köré fonódnak. Ilyen a Szerelmem, Kedvesem, Életem és a Lelkem is. Általában a hős szerelmesek hívják így egymást, akik mindenkivel tudatni szeretnék, hogy ők mennyire imádják párjukat. Ez egy nagyon általános becézés, találj ki inkább valami egyedibbet a barátnődnek! De semmiképp se a Bébit,a Picit, a Babát vagy a Hercegnőt, ezektől a legtöbb nő kikészül.

Aztán vannak azok, akik állatneveken szólítják a párjukat. Aranyos és kedves is tud ez is lenni, csak meg kell találnunk a megfelelő állatot hozzá. A Cicát, a Nyuszit, a Nyuszót, a Nyuszkót, a Mókust, a Mókuskát és a Mókusmacit felejtsd is el, ezekre ne is gondolj, ha becenevet keresel a szerelmed számára.

Vannak durvább becenevek is, amelyeket először jobb, ha egy vicces kontextusban próbálsz ki. Fűzd bele egy beszélgetésbe és nézd meg a párod hogyan reagál erre a megszólításra. Ha a lány mosolyog vagy nevet rajta, akkor mehet, viszont ha üveges tekintettel néz rád vagy zavarodottan, akkor soha többé ne mondj ilyet. Ilyen lehet a Töfimackó, a Csöcsike, a Gülümaci, a Cuncimókus, vagy az Ánuszrózsi.

Van, amikor úgy szólítjuk anyának a párunkat, hogy még nincs is gyereke. Ez lehet nagyon kedves, de nagyon bántó is. Itt is próbáld meg kipuhatolózni vagy megkérdezni, ő mit gondol az ilyesfajta becézésről.

Forrás: Shutterstock

Ha nem tudod, hogyan válassz becenevet, akkor megpróbálunk egy pár tippel segíteni:

  1. Fontos egy becenévnél, hogy az hangsúlyozza a párod személyiségét. Ez utalhat belső vagy akár külső tulajdonságára is. Figyelj oda, mert a külső tulajdonság, például az alakjából alkotott becenév akár sértő is lehet. Neked jöhet az a becézés szívből, ő akkor is érezheti azt gúnyolódásnak.
  2. Kialakíthatod a neve variációjából a kedvesed becenevét. Akár a vezetéknevéből, akár a keresztnevéből is alkothatsz egy kedves szót, ahogyan szólítod majd. Egy dologra figyelj: sose legyen bántó!
  3. Kitalálhatsz a megfelelő időben és alkalomkor akár mindig új és új becenevet a párodnak. Ettől a lány különlegesen érzi magát, de figyelj oda, hogy ezt ne vidd túlzásba.
  4. Figyelj arra is oda, hogy egyedül, intim és romantikus környezetben lehet használni olyan szavakat, amelyek nem a kívülállóknak szólnak. Itt szabadjára engedheted a fantáziádat, és a szeretetteljes becenevek erotikus jelentéssel is bírhatnak.
  5. És persze a legfontosabb dolog, hogy egy férfinak különös figyelmet kell fordítania arra a hangszínre vagy intonációra, amellyel a szeretetteljes szavakat mondja. A nők erre is nagyon érzékenyek.
  6. A lényeg, hogy ezek a szavak szívből jöjjenek, akkor azt a párunk is érezni fogja.


Nyitókép: Shutterstock