Ezek miatt tarthat egy pasi igénytelennek. Vagy mégsem?

A nők sok esetben túlzott elvárásokat támasztanak magukkal és egymással szemben is. Ott van például, hogy ha lehet, akkor mindenben legyünk a topon: szerelem, család, munka, kinézet, mert ha valamelyik nem stimmel, akkor máris oda a „jónőségünk". Pedig ezek az elvárások általánosságban csak a mi fejünkben léteznek.

Maradjunk is a külsőségeknél. Mi a „jó nő" fokmérője, illetve mikor válik egy nő igénytelenné? Igénytelenné a többi nő szemében vagy igénytelenné a férfiak szemében – mert a kettő sok esetben egyáltalán nem fedi egymást.
Végeztünk is egy gyors – nem reprezentatív – kutatást a témában. Lássuk is mit gondolnak egyes „igénytelenségi faktorról" a nők és mit a férfiak.

Köröm

Mi nők, azt gondoljuk általában, hogy a lenőtt köröm az igénytelenség egyik fokmérője és tény, hogy valóban elég csúnyán tud festeni egy öthetes géllakk. A férfiakat azonban ez sokkal kevésbé zavarja, mint például a lerágott vagy éppen szabadon burjánzó (azaz nem direkt megnövesztett, csak úgy a semmibe növő) karmok, a koszos köröm pedig kifejezetten a haláluk. És még egy érdekes vélemény: a megkérdezett férfiak többsége irtózik a túl hosszú és hegyesre manikűrözött körömcsodáktól – legyenek azok bármennyire is divatosak mostanság.

Haj

A dús, fényes hajzuhatag évszázadokon át a gyengébbik nem ékességének számított, mi nők pedig még ma is sok mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a tincseink csodásak legyenek. Ám tegye fel a kezét, aki sosem tapasztalta még meg a „bad hair day"-t. A rakoncátlan, sehogy sem álló, lelapuló sörény minden nő rémálma, amelyet sok esetben azonosítunk az igénytelenséggel. Holott ez csupán egy pillanatnyi állapot. A férfiaknak csak akkor igénytelen egy nő haja, ha koszos és ne adj isten büdös is – minden más teljesen elfogadható az ő szemükben.

Forrás: Shutterstock

Fogak

Manapság, amikor csak úgy villognak a vakító fogsorok és szinte alapnak számít a fogfehérítés, sokszor gondolják azt a nők, hogy nem elég szép a mosolyuk, mi több, hogy egy nem teljesen hófehér vagy nem tökéletesen szabályos fogsor igénytelennek számít. Pedig a férfiak többségét cseppet sem érdekli, ha a sötétben nem világít a mosolyunk, az viszont kifejezetten zavarja őket, ha a fogkefe nem a nő barátja – tehát ha például a precízen kirúzsozott ajkak mögött a fogakat vastag lepedékréteg fedi.

Öltözet

Nekünk, nőknek makacsul él a fejünkben egy gondolat, miszerint a férfiak azokat a nőket tekintik kívánatosnak és igényesnek, akik állandóan körömcipőt és miniszoknyát hordanak. Nos, ez sem egészen igaz. Bár a férfiak szexinek tartják a magassarkút és a falatnyi ruhadarabokat, azt is kedvelik, ha egy nő tud sportosan vagy éppen elegánsan öltözködni. Nem zavarja őket a cicanaci pulóverrel és baseballsapkával – sőt! –, az viszont kevésbé tetszik nekik, ha ez a cicanaci koszos, kitérdesedett, bolyhos vagy szakadt. Ugyanez igaz a miniszoknyára is. Szóval nem feltétlenül az számít mit hordunk, hanem az, hogy amit hordunk az ne legyen viseltes és persze koszos.

+1 Lélek és szellem

A végére pedig a lélek és a szellem témája maradt. A nők sokszor hiszik, hogy a férfiakat nem érdekli a külcsínen kívül más, tehát bőven elég nekik, ha a nő szép. Pont. Pedig az igényesség nem csupán a külsőnkben kell, hogy megmutatkozzon, hanem abban is, hogy tájékozottak vagyunk a világ dolgaiban. És igen, ezt a férfiak is így gondolják – mármint az igényes férfiak!

Nyitókép: Shutterstock