Eddig és ne tovább! Ezek a legfontosabb vízválasztók egy kapcsolatban, a férfiak szerint

Mindenkinél akadnak indokok, amelyek szinte azonnal egy kapcsolat végét jelentik, arról azonban néha máshogy vélekednek a férfiak és a nők, hogy melyek a leggyakoribb és leglényegesebb indokai egy szakításnak. Íme azok a sérelmek, amelyek a férfiak esetében vízválasztóvá válnak!

Egy kapcsolat oly sok mindenen bukhat el. Számos olyan tényező akad, ami egyetemes vízválasztóként szolgál, egyes kérdésekben azonban máshogy gondolkodnak a nők és a férfiak. Na de, hol rejlenek ezek a különbségek és mik azok, amiket a legtöbb férfi végzetesnek tart egy kapcsolatban?

Kontrollmánia és féltékenység

Bemelegítésként talán a legevidensebbel érdemes kezdeni. A féltékenység és a kontrollmánia mindkét nemre vonatkozhat, mégis muszáj megemlíteni. Felmérések alapján ez az indok az, ami miatt a férfiak jelentős része nagyon hamar véget vetne egy kapcsolatnak. Ha a párod minden egyes részletbe belekérdezget arról, hogy hol voltál és mit csináltál, amikor nem vele voltál éppen, ha olvassa a privát üzeneteidet, ha helyetted ő akarja beosztani minden idődet, akkor valószínű, hogy a kapcsolat nem néz túl fényes jövő elé.

Drámakirálynők kíméljenek

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen karaktert a romantikus filmekben, akinek mindene az áskálódás és a pletyka, akinek létszükséglete, hogy minden körülötte forogjon a világon. Sőt, valószínűleg az életben is ismerünk nem egy ilyen embert, és bármennyire is ellenszenves számunkra a személyisége, idővel a legtöbb férfi belefut egy hasonló hölgybe a romantikus kalandozásai során. Az ilyen személyek sokszor ügyesen palástolják egy ideig a valódi arcukat, idővel azonban előbukik a kicsinyesség és a túlzott drámázásra való hajlam, amit a legtöbben nem szívesen viselünk el túl sokáig.

Forrás: Shutterstock

Külső és belső igénytelenség

Egy dologban biztosan osztoznak a nők és a férfiak, ha vízválasztókról van szó: ki nem állhatjuk azt, ha a partnerünk elhagyja magát. A személyes higiénia elhanyagolása és a szalonképes kinézet teljes mellőzése kiemelt helyen szerepel minden olyan felmérésben, amit ebben a témában végeztek.

A szex az oka mindennek

Szeretünk azzal viccelődni, hogy a szex olyan, mint a pizza. Ha rossz, valójában akkor is egész jó. Bár a legtöbb viccnek akad valamilyen igazságtartalma, ez esetben mégse mondhatjuk azt, hogy így lenne, hiszen a rossz szexuális élet elég sok kapcsolatot tett már tönkre. Legyen szó a vágy hiányáról, vagy az egymásétól túlságosan is eltérő igényekről, a testiség olyan alapköve minden párkapcsolatnak, aminek hiányában nehéz hosszútávra tervezni.

Légy „férfi"!

Egyesek fejében a mai napig élő sztereotípia az, hogy a fiúk nem sírnak és egyéb nonszensz gondolatok, melyek mind ugyanabban az elképzelésben gyökereznek: akkor vagy csak igazán férfi, ha sosem mutatod ki az érzéseidet. De mégis, hogyan lenne képes bármelyik férfi hosszútávon egy olyan nővel együtt lenni, akinek meggyőződése az, hogy az érzelmek a gyengeség jelei? Értelemszerűen elég nehezen, így nem meglepő, hogy az ilyen gondolkodásmód is hamar véget vethet egy kapcsolatnak.

Nyitókép: Shuttetstock