fertőzés fehérnemű bugyi anyag MICOVAG2023
A rohanó hétköznapokon általában nem sok figyelmet fordítottam arra, hogy milyen fehérneműt viselek – legyen tiszta, és legyen jó rám, ezek voltak a szempontjaim. Sokáig nem is volt ezzel a választási metódussal problémám, és amikor mégis, eszembe sem jutott, hogy ez lehet a baj. Mostanra azonban megtanultam, ha az intim területemről van szó, akkor nem lehet kapkodni még a fehérnemű kiválasztásával sem, mert baj lehet belőle.

A reggeljeim mindig rohanósan teltek, mivel a készülődésre szánt időből rendszerint lecsíptem egy kicsit a szundizás javára. Sosem voltam az a fajta, aki kipattan az ágyból és frissen, energikusan veti bele magát a napi teendőkbe. A komótos készülődésre azonban általában nem maradt időm, így egy gyors zuhanyzás után csak magamra kapkodtam a ruháimat, jellemzően azokat, amelyek először a kezembe akadtak, és már rohantam is tovább.

Ennek a sietségnek azonban az intim területem látta kárát, ugyanis a fehérnemű kiválasztására sem fordítottam túl nagy figyelmet – a tisztaság a lényeg, a többi nem számít. Így gondolkodtam, amíg egyik nap furcsa, kétségbeejtő tünetekre nem lettem figyelmes: sűrű, darabos, túrós állagú hüvelyi folyásra és viszketésre az intim részeimen, ezeket pedig égő érzés kísérte. Mondanom sem kell, nagyon megrémültem, főleg azért, mert nem tudtam rájönni, mi történhetett velem... Az orvosnál tett látogatásom aztán világossá tette a helyzetet: hüvelygombám van, és az is kiderült, hogy csak magamat okolhatom érte.

Forrás: Shutterstock

Az, hogy sosem voltam körültekintő a fehérneműim kiválasztásánál, és műszálas darabokat viseltem nap nap után, megbosszulta magát. Az ilyen anyagból készült bugyik ugyanis nem nyújtanak megfelelő szellőzést az intim területnek, ami komoly problémákhoz vezethet, például hüvelygombához. Beleizzadunk, a nedves és meleg környezetben pedig elszaporodhat a Candida gomba, ami ennek a betegségnek a fő kiváltó oka. Ugyan a hüvelyben ez a gomba természetes módon előfordul, de ha felborul az intim területünk kényes egyensúlya, és a Candida képes elszaporodni, akkor kialakul a kellemetlen tünetekkel járó fertőzés.

A nők háromnegyede átesik valamilyen intim fertőzésen az élete során, vagyis nem vagyok egyedül. Ajánlott a tünetekkel orvoshoz fordulni, mert a téves öndiagnózis késleltetheti a gyógyulást. Patikai készítményekkel enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket, amíg eljutunk a szakemberhez, vagy kiegészíthetjük az általa felírt gyógyszereket. A kezelésnek hála mára már csak egy rossz emlék az égő, viszkető érzés és a kellemetlen folyás.

Nemcsak ezzel számoltam azonban le, hanem a régi fehérneműimmel is. Mondhatom, egy életre megtanultam a leckét, és soha többet nem viselek semmilyen műszálas anyagból készült ruhadarabot. Pamut bugyikra cseréltem le a készletemet, amelyek sokkal kényelmesebbek is, és természetesen ezekből is készülnek csinos darabok, de ez csak másodlagos, hiszen nincs szexibb annál, mint egészségesnek lenni.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés
A Micovag Plus patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.