kibeszélő kijelentés különbségek nyelvhasználat félreértés
Vannak dolgok, amiket a nők és férfiak teljesen máshogy értenek. Megpróbáltunk összegyűjteni néhányat, amelyekre igaz lehet ez az állítás.

A nők és férfiak sok mindenben különböznek egymástól, bár a tudomány cáfolja, ezt az állítást, és egyesek úgy vélik, hogy a két nem között nincsenek agyi és idegrendszeri eltérések, ennek ellenére ez a vélekedés szerves része a hétköznapjainknak.

Véleményem szerint a nők és férfiak rengeteg dologról teljesen másképp vélekednek, de nagyon sokszor ugyanazt a kijelentést is különbözőképpen értelmezik. Félreértésekre ad okot, hogy amit a férfiak - vagy épp fordítva, a nők - mondandójukkal közölni akarnak, a partner teljesen mást ért alatta. Ha egy nő és egy férfi beszélget egymással, még nem jelenti azt, hogy értik is, amit a másik mond. Nyelvi kutatások igazolják, hogy a két nem nyelvhasználatában valóban vannak nemspecifikus különbségek.

A nőkre jellemző, hogy halkabban és magasabb hangon beszélnek, és persze ritkábban káromkodnak. Viszont gyakran az „én" szóval kezdik a mondatot, és megerősítést várnak az „igaz" kérdéssel. Ezzel ellentétben a férfiak általánosító kijelentéseket tesznek, kijelölik a beszédtémát, és nem szakítják őket olyan gyakran félbe, mint a másik nem képviselőit. Ne csodálkozzunk azon, ha ezekből annyi veszekedés adódik

De el lehet ezeket kerülni. Először is el kell fogadni, hogy minden ember másképp kommunikál. Ha valamit nem értesz egészen egyértelműen, inkább kérdezz vissza, és ne a sorok közt olvass!

Forrás: Shutterstock

Most nézzünk néhány példát, arra, hogy az éremnek két oldala van.

Dolgok, amiket te mondasz:

„Nincs semmi."

Te ezt így érted: „Ha jobban figyelne rám, és érdekelné, mi van velem, észrevenné, hogy szomorú és mérges vagyok."

Ő ezt így érti: „Különös. Nekem úgy tűnik, bántja valami. Biztos nem akarja elmondani, így nem is tudok vele mit kezdeni."

„Melyik ruhát válasszam?"

Te ezt így érted: „Az őszinte véleményére vagyok kíváncsi, még akkor is, ha utána én mégis a másik mellett döntök. De remélem arra szavaz, ami nekem jobban tetszik."

Ő ezt így érti: „Erre a kérdésre biztos nincs jó válasz. Bármelyikre mutatok, jön a reakció: inkább ne a másikat?"

Dolgok, amiket a pasid mond:

„Ne húzd fel magad mindjárt!"

Te ezt így érted: „Azt gondolja, nem tudom kontrollálni az érzelmeimet? Ő beszél nekem?!"

Ő ezt így érti: „Drágám, ne idegeskedj feleslegesen. Majd megoldjuk, segítek neked."

„Újból eljárunk a haverokkal focizni."

Te ezt így érted: „Úristen, biztos szabadulni akar tőlem. Programokat szervez másokkal, csakhogy ne legyen velem, valamit rosszul csinálok?"

Ő ezt így érti: „Fontos, hogy a barátaimmal is tartsam a kapcsolatot, nem kell kisajátítanunk egymást. Kicsit szórakozok, sportolok velük, jó lesz hozzád hazajönni, és más alkalommal veled elmegyek színházba és moziba. Egyébként meg te is szervezhetsz egy csajos napot a barátnőiddel."

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.