A tökéletes illat a stílusodhoz: női parfümök az egyéni kifejezésért

PR cikk parfüm hölgy
A parfümhasználat az önkifejezés egyik nagyon is informatív módja. Bár jelen esetben a kommunikáció szavak nélkül történik, ám minden résztvevő érti, érzi az üzenetet. Egyetlen illatban számtalan kifejező gondolat és érzés összpontosulhat, ami bizony nem marad rejtve azok előtt, akik valamennyire nyitottak az illatok világára. Ugyanakkor már a tudósok azt is bebizonyították, hogy akik látszólag nem fogékonyak különösebben az aromákra, azok milyenségére is tudat alatt detektálják mindazt, amit a karakter üzen, ezáltal mégis megtörténik az információcsere. Vagyis a parfüm kiválasztása egyúttal annak is a megálmodása, hogy az illatok nyelvén milyen üzenet jusson el az orrban lévő receptorokhoz, és azokon keresztül természetesen a szívhez.
Forrás: Freepik

Melyek a legvonzóbb nőies aromák?

A női parfümök dimenziója sokszínű, izgalmas, érzéki és különleges. Még a legegyszerűbbnek mondható virágos illatok is többet jelentéssel ruházhatóak fel. Például ha egy csipetnyi zsálya társul a frissítő bokrétához, akkor máris adott egy olyan illatcsomag, ami frissességről, lendületről tanúskodik.

Az édes aromák kicsit más lapra tartoznak. A cukornád, a kávébab, a vattacukor, sőt a csoki mind olyan illatjegyek, amik a legtöbbször magukra irányítják a figyelmet, míg a tömény vanília alkalmazása nem feltétlenül kifizetődő taktika, mert túlságosan erős, ami inkább taszító, mint vonzó hatású.

Ugyanakkor a rétegzett illatkompozíciókban nagyon is megvan a maga helye a vaníliának, pláne ha egy kellően erőteljes illattal társul, mint amilyen a pézsma. Az egymásra rakódó illatok végül olyan kompozícióvá válnak, ami túl azon, hogy nőies, kellően önkifejező.

A fás, fűszeres aromák kicsit nélkülözöttek?

Igen, ezek azok az illatok, amik méltánytalanul elhanyagoltak a hölgyek körében. Legalábbis a többség elsőre inkább a virágos aromákra szavaz. Ugyanakkor elegendő egyszer megtapasztalni, hogy a bőrön miként viselkednek, és máris nagyot változhat a megítélésük. Sokan követik el azt a hibát, hogy egy illatról aszerint vélekednek, hogy az üvegből kifújt illatfelhő milyen érzéseket kelt bennük. Ez a típusú érzékelés azonban fals, mert nem a levegő, hanem a bőr a vívőfelület, azaz nem az a fontos, hogy a parfüm a légben szállva jól teljesítsen, hanem az, hogy illeszkedjen a bőr kipárolgásaihoz.

Amikor két nagyágyú találkozik…

A fűszeres, valamint a virágos illatok ellenállhatatlan keveréket alkothatnak. Általában ebből a frigyből érett karakterek születnek, azaz ezek a társítások nem a fiatal lánykák kedvencei, sokkal inkább az érett hölgyek választásai. De ez így van jól, hiszen ahogyan említettük, az illat az önkifejezés egy páratlan formája, márpedig ilyen módon számtalan érzés, benyomás illatfelhőbe burkolható.

Ki az idei év vesztese?

A púderillat egyre kevésbé népszerű. A legtöbben vagy kisgyermekekre, vagy idősebb hölgyekre asszociálnak akkor, amikor megérzik az aroma jellegzetes karakterét. Nyilván kis mennyiségben megfelelő elegyítéssel még mindig előfordulhat az illatmesterek laboratóriumaiban, de jelenleg úgy néz ki, hogy a csillaga veszített a fényéből.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.