párkapcsolat kibeszélő együttlét szex kapcsolat siker
Tényleg azon múlik egy kapcsolat sikere, hogy mikor fekszünk le először a partnerünkkel? Vannak olyanok, akik több hónapot, mások heteket, és vannak, akik már az első napok valamelyikén ágyba bújnak újdonsült párjukkal. Befolyásolhatja a kapcsolatunk sikerességét, hogy meddig várunk az első szexuális együttléttel, vajon mennyi idő után ideális?

Mégis mitől függ, milyen hosszú idő után határozunk úgy, hogy szexuálisan is közel akarunk kerülni a párunkhoz? Hogy fejti ki hatását az első szex időzítése a párkapcsolatunk későbbi sikerességére és a szenvedélyességre hosszú távon? Mennyire nagy probléma, ha az első szex nem igazán jó? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Abban az esetben, ha épp egy friss románc elején vagyunk, amikor minden a lehető legjobban alakul, és a másikban egy bennünket rendkívül vonzó, elragadó és szeretetreméltó személyiséget ismertünk meg, az első szex jelentősége felértékelődik. Ha addig minden stimmelt, ráadásul még ez is működik, az sokak számára máris az örök szerelem gondolatát jelenti.

Ha viszont rosszul sül el, hiába a megnyerő személyiség vagy a dögös külső, el van rontva az egész. De, tényleg így van? Kétségtelen, hogy az első benyomásnak nagy jelentősége van, és lényeges, hogy az ágyban mit élünk meg az első alkalommal, de nem a legfontosabb.

Vajon mennyi idő után ideális engedni a csábításnak, befolyásolhatja a kapcsolatunk sikerességét, hogy meddig várunk az első szexuális együttléttel?

A Virginiai Egyetemen, a Nemzeti házasságprojekt keretében, amerikai házaspárok részvételével végeztek el kérdőíves kutatást. A kérdések a következők voltak: hogyan jönnek ki a résztvevők párjaikkal, mennyire boldogok, és persze az első szex időpontjára is kíváncsiak voltak.

A kutatás eredménye szerint azoknak a pároknak a házassága boldogabb, akik csak egy bizonyos idő elteltével, és nem mindjárt az első napon vagy héten bújtak ágyba először. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy minél tovább vár egy pár, annál nagyobb az esélye a boldog kapcsolatnak.

Forrás: Shutterstock

Az eredmény ad egy bizonyos képet, de szerintem valójában nincs pontos recept, szerencsés esetben éppen jókor van itt az ideje. Azonban egyvalamit érdemes figyelembe venni: Az intim együttlét nem csak két test találkozását jelenti, hanem attól sokkal többet.

Az első szexnek akkor van itt az ideje, amikor mindketten úgy érzitek, hogy ez a következő lépés, és amikor nem valamilyen külső elvárás miatt siet vagy vár egyik fél sem.

Habár a korábban említett vizsgálat tanúsága szerint valamivel elégedettebbek azok, akik többet vártak az első szex előtt, tartsd észben, hogy minden párkapcsolat más, és nem érdemes a sajátodat másokéhoz hasonlítani. A külső elvárások éppúgy félrevihetnek, ha a Tinder randijaiból és első alkalmas szexeiből indulsz ki, de akkor is, ha megfelelni akarsz a régi idők elvárásainak.

Egy párkapcsolat hosszú távú minőségét számos dolog sokkal jobban befolyásolhatja, mint az, hogy mikor került sor az első együttlétre. Ilyen a jó kommunikáció, az egymásra figyelés, a bizalom és az, ha képesek vagytok elég energiát fektetni a kapcsolatotokba.

Mindenképp várj a szexszel, ha nem vagy biztos az érzéseidben, vagy abban, hogy valóban érdekel-e a másik. Soha ne add oda magadat csak azért, mert úgy hiszed, ezzel foghatod meg a partneredet. Ám, ha hajt a vágy, azaz tényleg szeretnél nagyon közel kerülni a másikhoz, a következő fontos szempontot mérlegeld, - talán akkor nem hozol helytelen döntést - mindig csak azt tedd meg, amit másnap reggel biztosan nem fogsz megbánni. A saját boldogságodért és kiegyensúlyozottságodért te magad vagy a felelős, úgy élj, hogy a későbbiekben se bánj meg semmit.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.