magazin küzdelem férfiak párkeresés udvarlás Pechál Péter ismerkedés férfivélemény
"Bezzeg régen a férfiak képesek voltak hónapokig udvarolni, úgy, hogy a nőnek még csak a bokáját sem látták! Hova tűntek az ilyen pasik?"

Sokszor lehet hallani a nőktől, hogy a mai pasik mindent azonnal akarnak, és ha nem teszik szét nekik elég gyorsan a lábukat, akkor hamar tovább is állnak - sőt, sokszor még akkor is, ha szétteszik, mert a könnyen kapható nők sem értékesek számukra. Nem akarom megcáfolni ezt az állítást, mert valóban vannak ilyen férfiak - nem is kevesen.

Mégis, én azt szoktam mondani: neked nem az kell, hogy legyen több ezer normális ellenkező nemű ember, elég csak egyet találnod magadnak. Persze minél nagyobb halmazból lehet válogatni, ez annál könnyebb.

Szóval, akkor az lenne az elvárás, hogy a pasik még mindig gáláns lovagként küzdjenek a nőkért? De ez pontosan mit takar? Sárkányok nincsenek, várakat sem kell már bevenni, és lovagi tornát is elég rég tartottak utoljára.

Legyen kitartó!

De mit jelent kitartónak lenni? Mikor van az a pont, amikor az illető már bekerül abba a bizonyos "Ez a hülye nem ért a szóból?" státuszba? Értem én, hogy a tengeralattjárózó pasik gázok: akik írogatnak, beszélgetnek, majd pár találkozás után szó nélkül felszívódnak. De normális esetben honnan lehet tudni, hogy a hölgy csak kéreti magát, vagy a háta közepére sem kíván?

Ráadásul a nők azt is szokták mondani, hogy lefutni a szokásos ismerkedős köröket - amikor lépésről lépésre közelednek egymáshoz a felek - tök más, mint szívatni egy pasit. Mert jólesik az egójuknak, ha csapják nekik a szelet. De sok esetben a csaj már tudja előre, hogy úgysem lesz a dologból semmi, viszont egy kis udvarlás mindig jól jön. Hasonló megfontolásból kétértelmű jeleket küldeni, aztán barátzónába tenni a srácot szintén nem túl szimpi lépés.

Ne akarjon azonnal szexelni!

Ha komoly kapcsolat céljából ismerkedik valaki, akkor nyilván nem örül, ha egyből csak ágyba akarja cipelni. Hiszen nem kizárólag szexet szeretne, hanem egy kapcsolatot, aminek majd a testiség is a része lesz. Aláírom: fontos az elején leszögezni, hogy mi az ismerkedés célja, és annak megfelelően megvárni a megfelelő pillanatot.

De mihez tartsa magát az ember? Három randi szabály? Vagy csak x hét után lehet hancúrozni? Ha túl sokáig marad valaki úriember, akkor félő, hogy a csaj nekiáll azon témázgatni a barátnőkkel, hogy milyen a srác szexuális beállítottsága - vagy fogadásokat tenni, hogy milyen defektje lehet övön alul... Mert manapság a szexszel kapcsolatban nem csak a pasiknak vannak komoly elvárásaik.

Forrás: Shutterstock

Győzedelmeskedjen a többiek felett!

Előfordul, hogy a nők versenyeztetik a pasikat. Nyíltan: egyszer erre kacsintanak, és rebegtetik a pillájukat a másiknak. Így egyrészről nyilvánvalóvá teszik, hogy milyen kelendőek - illetve, hogy milyen értékesek, és mennyire meg kell becsülnie magát annak, aki végül a szerencsés választott lesz. Plusz fel akarják ébreszteni a férfiak vadászösztönét, hogy most aztán adjanak bele mindent a végső dicső diadal reményében.

Szerintem az ismerkedés nem verseny. Ha pasikat akarok legyőzni, akkor lemegyek egy edzőterembe. Egy kapcsolat kölcsönösségen kell, hogy alapuljon. Ha nem akarod, hogy tárgyiasítsanak, akkor ne kezeld magad úgy, mintha egy trófea lennél! A férfiak ne egymáson tegyenek túl, hanem a nő számára fontos szempontoknak feleljenek meg! Ne az számítson már, hogy ki tud jobban nyalizni, vagy ki rendel drágább piát...

Tudja, mit akar, legyen határozott!

James Bond beugrat autóval az étterem ablakán, kinyírja a rosszfiúkat, majd ellentmondást nem tűrően magával ragadja a hölgyet, akinek már ettől nedves lesz a... szeme. Hát így kell ezt csinálni! Ilyen egy igazi férfi! Tudja, mit akar, és feltartóztathatatlanul tör a célja felé! Árad belőle a lehengerlő férfierő!

Igen ám, de óvatosnak kell lenni manapság a nagy lehengerléssel is, mert aztán könnyen megkaphatja az ember, hogy túl nyomulós, elnyomó, akit nem érdekel a nő véleménye, nem tudja, hol a határ, és csak az érdekli, amit ő akar. Attól függően, hogy kivel akadunk össze, ez lehet akár zsákutca is.

Szóval, igen, tudom, manapság rengeteg olyan pasi van, aki a könnyű prédára hajt, és minél gyorsabban minél többet akar szórakozni. Nem erőltetik meg magukat, hanem a könnyebb utat választják nagy választékban.

Ehhez viszont az kell, hogy legyen könnyebb út. Csak azért, hogy érdekes maradj valaki számára, ne add könnyen magad - semmilyen szempontból! Aki nem fordít rád energiát, az nem is érdemel meg. Viszont direkt ne is nehezítsd meg valaki dolgát, csak azért, hogy kiderítsd, mit tenne meg érted! Mert könnyen lehet, hogy ő is sokat csalódott már, és ebből az jön le, hogy éppen egy újabb nagy pofon felé tart.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.