párkeresés Tinder hazugság általánosítás elvárások
Egy magazin fórumhozzászólásokból gyűjtötte ki, hogy a férfiak milyen esetekben húznak gondolkodás nélkül balra a Tinderen. Egy olvasónk - teljes joggal - igencsak felhúzta magát ezen. Az ő válaszlevele következik.

1. "Magassági elvárások. Személy szerint engem nem érint, 182 cm felett vagyok, de a csaj, hogy érezné magát, ha én a súlyát kérném számon?"

Magas vagyok, a magam 180 centiméterével. Azért írjuk ki a profilunkra, hogy magasabb embert keresünk, mert így nem áltatunk senkit, azzal, hogy "Vízszintesen úgysem számít az a pár centi." És nem is raboljuk feleslegesen mások idejét. Mert ha együtt jelenünk meg valahol, akkor bizony számít. Aki ezt sértésnek veszi, az jobb is, hogy balra húz.

Egyébként több fiú feltünteti, hogy milyen súlyú lányokat keres. Nem egy pasinál olvastam, hogy "50 kg fölött légyszi, ne!" vagy „Kövér lányok, bocsi, de nem vagytok az eseteim". Sőt, mellben és fenékben is találtok fogást rajtunk: "Szia, észbontóan gyönyörű vagy, te angyal. Mekkora a melled, istennőm? Én a formás, szép, műciciket szeretem, nem a tehéntőgyet." - Ezek azért elég konkrét elvárások...

Forrás: Getty Images/valentinrussanov/Valentinrusanov

2. "Hányok a szarkazmustól, légy felnőtt és mondd, amire gondolsz!"

Az előző pontban pedig pont a határozott kikötésünkkel volt a baj. Az sem jó, ha megmondjuk mit és kit akarunk, és az sem, ha árnyaljuk a tulajdonságokat?

Egyébként ezt a labdát egy az egyben visszadobnám. Nekünk sem egyszerű a sok szarkazmus után kiszedni belőletek, hogy mit szeretnétek. Plusz, ha azt hiszitek, hogy a "semmi rossznak nem vagyok az elrontója" vagy a "szeretem élvezni az életet" szlogenek még nem unalmasak, akkor most szólok: ideje frissíteni!

Sokszor kapunk olyan üzeneteket, amikben kristály tisztán megfogalmazza a feladó, hogy alkalmanként mennyivel honorálná egy esténket, vagy, hogy milyen dominára lenne szüksége, és mennyiért nyalogatná a csizmánkat egy órán keresztül. Legalább ők leírják, mit akarnak.

3. "Nem kalandot keresel? Drágám, mindannyian tudjuk, hogy mire való a Tinder..."

Volt, akinek komoly kapcsolattá alakult a Tinderes ismeretsége, de ha nem egy a célotok, húzzatok balra és lépjetek tovább! Nem mindenkinek nyílik szét a lába csak azért, mert jobbra húztátok a profilját.

4. "Amikor megkérdezem, hogy miért van az oldalon, és azt válaszolja, hogy nem is tudja/csak úgy..."

Visszatérnék az második ponthoz: nálatok sem mindenki a határozottság megtestesítője. Van, amikor először azt mondjátok: komoly kapcsolatot kerestek. Aztán mikor megemlítjük, hogy nekünk nem feltétlen ez a szándékunk, rögtön megkérdezitek, hogy mikor ugrunk fel hozzátok egy menetre. Értem én, hogy a szex olyan, mint a pizza (akkor is jó, ha rossz), de megköszönjük, ha rögtön felvállaljátok, hogy mit szeretnétek.

Annyi szörnyen agyzsibbasztó levelet kapunk, hogy tényleg nem tudjuk néha, mit keresünk a Tinderen...

Forrás: Getty Images/praetorianphoto/Praetorianphoto

Egyébként pedig sajnos még mindig ott tartunk társadalmilag, hogy ha egy nő csak szexuális kapcsolatot keres, akkor ribanc. Szóval, ne haragudj, ha óvjuk magunkat az állandó negatív jelzőktől!

5. "Nem vagyok olyan, mint a legtöbb lány.' – írja magáról a legtöbb lány."

Egy lány sem egyforma, mint ahogyan ti sem vagytok egyformák. Általában azért írjuk ezt, mert valamiért teljesen elárasztott mindent az általánosítás. Például, hogy minden lánynak csak a műköröm, haj, smink a legfontosabb - és ezt az épp aktuális pasijának kell honorálnia. Nem, nem mindannyian vagyunk ilyenek!

6. "Csak a kutyád tetszik."- Tényleg? Azt hiszem, ideje beszereznem egy kutyát."

Kutyával és gyerekkel könnyű csajozni, ez tény. De csak ezért, kérlek, ne vegyél kutyát!

7. "Üres bemutatkozás. Adj valamit, amiről beszélhetünk!"

Ezt mi is elvárhatnánk tőletek. De helyette inkább rátok írunk, és megkérdezzük azt, ami érdekel minket veletek kapcsolatban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/www.herrndorff.com/Herrndorff Fotoproduktion

8. "Rosszul vagyok attól, ha olyan profilt találok, ami tele van csoportképekkel, és ezeken soha nem a csinos lány vagy, hanem a csúnya."

Túl sok autós, motoros, félhomályos kép. Ex, vagy még aktuális barátnős, közös kép. Sőt, vannak olyanok, akik egy híresség képét rakják ki. Náluk nem tudom eldönteni: azt gondolja, senki nem fog rájönni, hogy egy világszerte ismert arccal próbál csajozni, vagy úgy van vele, hogy "Áh, akkora a hasonlóság, minek is csináljak magamról képet?!"

9. "Túl sok szelfi, jóga pózok a természet közepén..."

Az előző pontban hiányoltátok a szelfit, hogy pontosan tudjátok kivel álltok szóba. Akkor most mi van?

10. "Szeretek zenét hallgatni, filmeket nézni, és a barátaimmal találkozni.'- unalmas. Ki nem szereti ezeket?"

Szeretem az autókat, motorokat, nőket, a Forma 1-et és a szexet. Folytassam? Nem baj, ha nincs olyan különleges hobbink, ha mi így élvezzük az életet - és neked sem kell, hogy a tűznyelés legyen a hétvégi elfoglaltságod. Ne legyen baj, ha átlagosak vagyunk!

Összefoglalva: ha valami nem tetszik, nyugodtan húzd balra a képünket, mi is meg fogjuk tenni. Ha valótlan dolgokat állítanánk magunkról, az sem vinne előre. Hiszen jobb esetben, első találkozásnál kiderül minden - rosszabb esetben a sokadiknál jönnétek rá. Ha pedig a cikk sémája alapján haladunk, miszerint "Drágám, mindannyian tudjuk mire való a Tinder...", akkor nem hiszem, hogy bármit is számítana a személyiségünk.

Garajszki Orsolya

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.