szerelem odaadás hűség bizalom blogbejegyzés
Kedvesem! Azon a sima víztükrű, kora nyári napon megkérdeztél, hogy felülök-e veled egy eszement hullámvasútra - és én igent mondtam neked. Ma sem tennék másként, de mielőtt hozzád mennék feleségül, te is válaszolj nekem.

Olyan kérdésekre, amikre tudom vagy sejtem a választ, de a te szádból kell hallanom. Ezekben a kérdésekben minden félelmem, vágyakozásom, kétségem, gyarlóságom benne van - ízlelgesd őket olyan simogató megértéssel, ahogy irántam viseltetsz.

Tudsz-e megbocsátani? Hát felejteni? És megbocsátod, ha én nem tudok felejteni? Tudsz-e bocsánatot kérni akkor is, ha neked van igazad - és megállod-e, hogy később felhánytorgasd? Én nem tudok nem vissza-visszanyúlni a múltba. Bocsásd meg ezt nekem!

Vajon tudsz és szeretsz-e táncolni? Elég, ha szeretsz - akkor legfeljebb majd csak csörgünk, és nem tangózunk. Csak rázzuk és nem koreografálunk. Hát énekelgetni, dalolászni szeretsz? Halandzsázol, vagy a szöveget is tudod betéve? Altatót fogsz-e komponálni a babócának, és rögtönzöl-e mesét?

Vajon az az apatípus vagy, amelyik mellett öröm lesz anyának lenni? Aki meggyújtja a vaníliás gyertyát a kádfürdőmhöz, és leköti 65-70 percre a totyogóst, pedig én csak 40-et kértem? Aki büszkén, boldogan kenguruzik, vígan popsikenőcsözik, türelmesen virraszt? Azt vallod, hogy inkább valósítsam meg önmagam, mert az értékesebb, mint a fix két kereset? És ha igen, ez nem csak üres frázis, hogy meglágyíts?

Forrás: Shutterstock

Sosem helyeznék ekkora súlyt a vállaidra csak azért, hogy megnyithassam Magyarország első vombatfarmját, vagy mesekönyvet írhassak - amit úgysem venne meg senki, anyukáinkon kívül. De azért jó volna tudni, hogy támogatnál-e.

Tényleg nemcsak jóban, hanem rosszban is? Betegségben, fasírtban, legatyásodásban is? Tudod majd humorral kezelni anyukám ámokfutásait? És ha én építő kritikával illetem a tiédet, azt el fogod-e fogadni - hisz jó szándék vezérel? Fogsz-e velem csigaléptekkel csoszogni apukám mellett, miközben belénk kapaszkodik? Hozzám fogsz-e szólni a mi kis saját nyelvünkön akkor is, amikor a korunknál fogva már szinte szégyen lesz? Megpróbálsz majd úgy tenni, mintha még mindig hamvas lennék, akkor is, ha már nyomot hagyott rajtam az idő és a nyugtalan természetem?

És mondd csak, meg akarod menteni velem a Földet? Akarsz-e adni akkor is, amikor legszívesebben csak elvennél? Sportolsz és lustálkodsz-e majd velem? Élsz-e velem curkormentes, mégis mézédes életet? Élvezed-e velem együtt minden évszak ízét és illatát?

Tudod-e majd csitítani a dühödet a kedvemért? Képes leszel-e nem vádolni, ha látod, hogy nagyon búslakodom? Tudsz majd vigasztalni, amikor magad is kétségek közt leszel? És felvidítani, amikor a mosoly neked is csak álarcod lesz? És be tudod-e majd vallani, ha sem vigasztalni, sem vidítani nem tudsz - és sírsz majd az ölemben, ha nem marad éppen más vigaszunk?

Ha a válaszod igen, az enyém is az lesz, újra és újra. Cserébe pedig odaadom neked a világmindenségemet. Ami nem sok, de egy-két emberöltőnyi kalandhoz azt hiszem, épp elég.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.