társkeresés tulajdonság kibeszélő személyiség elfogadás párkapcsolat párkeresés tökéletlenség kapcsolat tökéletesség ismerkedés
A csapból is az folyik, hogy légy önmagad, szeresd a hibáidat, hisz senki sem tökéletes, neked sem kell annak lenned. Ez mind szép és jó, de akkor miért van az, hogy mégis ki vagyunk arra hegyezve, hogy mi nem tetszik a másikban, ahelyett, hogy a jó tulajdonságait emelnénk ki?

Nem is olyan régen egy kiránduláson megismerkedtem egy sráccal, akivel jót beszélgettünk, és a túra végén elkérte a számomat. Felkeltette az érdeklődésemet, így vártam a hívását, de kicsit leforrázva éreztem magam, amikor felhívott és negyedóra múlva kifejtette, hogy valójában kettős érzései vannak velem kapcsolatban.

Véleménye szerint túl komoly és visszafogott nő vagyok, s bár szerinte sokkal több van bennem, kérdéses számára, hogy mennyi idő alatt lehet ezt kihozni belőlem.

Tartottam a telefont és könnyek gyűltek a szemembe, átfutott az agyamon, hogy ha már a legelején azt emeli ki, hogy mi nem tetszik bennem, akkor miért kérte el a számomat? Miért nem ismerkedik önfeledt és bevállalós nőkkel, és miért tesz megjegyzést arra, hogy olyan vagyok, amilyen?

Nyilván nem egyedülálló eset, ha az ember társat próbál találni vagy akár párkapcsolatban él, hogy rengeteg kritika éri.

Az egyik kedvenc példám erre, amikor az egyik exem a fejemhez vágta, hogy úgy öltözködök, mint egy lotyó, mert szűk cuccokat hordtam, míg pár évvel később a másiknak az volt a baja, hogy miért nem rakom ki a melleimet és miért nem hordok szexibb cuccokat.

Forrás: Shutterstock

Persze számtalan más probléma is adódott már velem: milyen gáz, hogy nem iszom alkoholt, mert így nem lehet velem esténként borozni, vagy épp nem lehet velem hajózni, mert tengeribeteg vagyok. Az egyik pasinak túl sok voltam, a másiknak túl kevés, a harmadiknak túl vékony, a negyediknek túl deszka, túl érzékeny, túl sértődékeny.

Nem mondom, hogy én különb vagyok. Ha őszinte akarok lenni, amikor elkezdek valakivel ismerkedni, én is rögtön azt keresem, hogy milyen defektjei vannak.

Már szinte várom, hogy kiessenek a csontvázak a szekrényből, gyerünk, legyünk túl rajta, tudjam meg minél előbb, hogy összeillünk-e vagy sem.

Nemrég egy ismerősöm mesélte, hogy már többször randizott egy sráccal, de még mindig nem derült ki, hogy mi nem stimmel vele, ami ijesztő, hisz valami hibája biztosan van! Megszállottan keressük, hogy milyen problémák vannak a másikkal, a jó tulajdonságokat viszont teljesen természetesnek vesszük. Talán ezzel magunkat is védjük, senki nem akar újra csalódni, pofára esni, na meg az időt pazarolni, ha nem illünk össze, akkor derüljön ki minél hamarabb.

És akkor itt jön az a közhely, hogy nem kell tökéletesnek lenned, a tökéletesség unalmas, szeresd magad úgy, ahogy vagy, blablabla.

Én az egész életemet azzal töltöttem, hogy próbáltam minél inkább másoknak megfelelni, hogy végre ne azt kelljen hallgatnom, hogy épp mi a baj velem, ennek ellenére ritkán éltem meg, hogy valaki szőröstül-bőröstül elfogadott.

Az egészben az az érdekes, hogy valójában minden egyes embernek mást jelent a tökéletes. Valaki épp azt imádja majd benned, ami másnak elviselhetetlen és irritáló, de valójában ez sosem rólad szól. Teljesen rendben van, ha két ember másra vágyik, csak ne bántsuk már egymást azért, mert különbözőek vagyunk. Valakinek egyszer tényleg úgy leszel jó, ahogy vagy, már csak az a feladat, hogy megtaláld azt a férfit, aki minden tökéletlenségeddel együtt pont rád vágyik.

Nyitókép: Shutterstock

Nemcsak ismerkedésnél, tartós párkapcsolatban is hajlamosak vagyunk az erények helyett a hibákat keresni a másikban. Egyetértesz ezzel?

,

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.