szerelem kibeszélő magazin Szeitl Mónika párkapcsolat jó házasság házasság
A minap, egy csajos beszélgetés alkalmával előkerült a szerelem témaköre. Ki, mikor, mennyire? Hogyan változott meg a kezdeti lángolás? Miért? Én meg ültem és gondolkodtam, majd arra jutottam, tíz év távlatából is szerelmes vagyok a férjembe.

Igen, még mindig. Persze a cinikusok most felhörrenhetnek, és az öklüket lengetve kiálthatják: Mi az a tíz év? Megesett már... Én meg azt mondom, hogy tíz év nem kevés! Sőt, amikor a kapcsolatok is sok esetben csereszabatosak, és

a párok előbb mennek szét, minthogy megpróbálják menteni a menthetőt, akkor kifejezetten maratoni távnak tűnik.

Egyébként sem értem ezt a hozzáállást. Mit akar olyankor mondani a másik, amikor elhagyja a száját az a mondat: Tíz év az semmi! Vagy öt vagy három. Teljesen mindegy. Valaki megosztja vele, hogy jól érzi magát a bőrében, boldog a kedvesével, erre neki az a válasza, hogy ne félj, nem tart sokáig? Mert voltaképpen ezt üzeni. Cinikusan, kárörvendően és nem utolsósorban rosszindulatúan. Na, erről ennyit, mert nem is ez a lényeg, csak eszembe jutott, mert pont nemrég döbbentem meg egy ilyen reakción.

Tíz éve szeretlek

Csak halkan mondom, csak szégyellősen, de azért büszkén, hogy én még mindig szeretem a férjemet. Tökéletesen emlékszem az első találkozásunkra és arra, mit gondoltam, mit éreztem akkor. Nem, nem villámcsapást, inkább valami megmagyarázhatatlant. Pontosan magam előtt látom a szituációt és még most, ennyi idő után is egy mosoly kúszik a számra, ha visszagondolok rá. Meg mindarra, ami azután jött. A félszeg ismerkedésre, az érzelmek elharapózására, a pillangókra a gyomromban. Jó volt.

Ennek már sok éve. Azóta összeházasodtunk, gyermekünk született. Középkorúakká váltunk. De mégis az a tíz évvel ezelőtti érzés nem vált semmivé. Hiába tekerjük a mókuskereket, hiába rohanunk, hiába sokszor vagyunk fáradtak és megyünk néha mi is egymás idegeire, a lényegen ez nem változtat. Még mindig örömmel ébredek a férjem mellett, és ha késő estig dolgozik, akkor is megvárom, hogy együtt aludhassunk el. Még mindig napi szinten megérintjük egymást: egy röpke csók, egy simogatás többet ér sokszor, mint ezernyi szeretlek.

Forrás: Shutterstock

Még mindig megdobban a szívem, amikor valahol találkozunk, jön felém, én meg csak nézem és mosolyog a szívem, hogy ő a férjem - de jó pasi!

Szeretem őszintén és nagyon mélyen. Ez már nem az a tűz, ami a kapcsolatunk kezdetén tombolt köztünk, sokkal inkább egy stabil és nagyon elemi érzés. A részemmé vált. Nem mondom, hogy nem tudnék élni nélküle – mert ha úgy alakulna, akkor élnem kéne nélküle –, de most el sem tudom képzelni, milyen lenne.

Ha megkérdeznéd, hogy ugyanaz a hév jellemzi-e a kapcsolatunkat, mint hajdanán, azt válaszolnám, nem feltétlenül vagy inkább nem minden nap... de, ha arról van szó, bizony a szunnyadó parázs is könnyedén lobogó lánggá szítható. Nem is kell hozzá sok...

- Könnyű Katát táncba vinni – mondaná erre a nagymamám, én pedig valóban boldogan libbenek a táncparkettre még tíz év távlatából is.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.