házasság válás kibeszélő Balogh Orsolya kapcsolat
Hónapok teltek el, de te még mindig futsz utána. Pályázol rá, akarod őt. Hiába könyörögtem neked százszor, hogy mondj le róla, engedd el, mert nem lesz jó vége. Sérülni fogsz. Még most is biztos vagyok benne.

De ha mégis tévednek, akkor mit érsz el? Tönkreteszed egy házas ember életét? Elválik majd érted és otthagyja a két kisgyerekét? Hát tényleg ezt akarod?

Nézd, te fordultál hozzám a bajoddal!

Azt kérted, hallgassalak végig, ne ítéljelek el és adjak tanácsot. Mindhármat megtettem. És mit értem el vele? Semmit. Maximum összevesztünk párszor, mert azt mondtad, rossz barát vagyok, amiért nem támogatlak téged. De ne is haragudj... Ha ellenkezik az elveimmel, hogy családos férfival jöjj össze, hogy a francba kellene támogatnom téged? Sajnálom, nem értek veled egyet - és látod, abban sem, mi a barát valódi dolga. Úgy látom, hatalmas kárt készülsz okozni magadnak és egy családnak is.

Figyelj, megértelek, szerelmes vagy...

Tisztában vagyok azzal, hogy a szerelem furcsa, őrült és hihetetlen dolgokra készteti az embert. Durván képes elvenni az ember eszét. Jól tudom, nálad ez sajnos nem fellángolás, mert már hónapok óta meg vagy zavarodva a főnöködért. Amikor róla beszélsz és arról áradozol, milyen jól néz ki, mennyire intelligens és különleges, látom a szemedben: eret vágnál érte. Emlékszem, mikor először meséltél róla, már akkor megdobogtatta a szívedet.

Úgy írtad le az egészet, mint egy misztikus, romantikus regény egy fejezetét. "Létrejött köztetek" valami kötelék. Amíg "csak" arról volt szó, hogy a főnököd, semmi rosszat nem gondoltam. De amikor fény derült a feleségére és a két kisgyerekére, akkor majdnem magam alá csináltam.

Azt még elfogadom, hogy a szerelem kiszámíthatatlan és nem tehetünk arról, kibe szeretünk bele. De az már a mi sarunk, hogy hajtjuk, űzzük azt a szerelmet és mindent megteszünk a beteljesüléséért. Pedig neked pont nem szabadna, mert ez nem tisztességes. Nem fair. Micsoda dolog kikezdeni egy házas férfival és örökösen kísérteni? Talán tényleg szar a házassága, és érez irántad valamit. Aláírom, benne lehet a pakliban. Csakhogy nem a te tiszted őt beleüldözni egy válásba. Gondolj bele egy pillanatra a felesége helyébe: jön egy fiatal és csinos nő, aki elveszi a férjét, aki miatt széthullik a család. Ha eleve hullania kell, akkor ne miattad történjen!

Forrás: Shutterstock

Meg aztán, képes lennél úgy aludni az igazak álmát, hogy két pici gyerek miattad vesztette el az apukáját? Egy évtizedek óta tartó szövetség miattad bomlott fel, ami talán megmenthető lett volna. Kell ez neked?

Már hónapok óta megy ez a játék: hol felhagysz a férfi űzésével, hol pedig újrakezded. Eddig ellenállt. Pedig aztán szép számban bevetettél jól ismert női praktikákat. Nem gondolod, hogy most már elég? Nem kér belőled, nem óhajtja viszonozni az érzéseidet, nem akar érted elválni.

Meddig akarsz még miatta sírni?

Meddig akarod még kerülgetni, csábítgatni? Mégis hány hónapot, évet akarsz rá pazarolni, miközben elmegy melletted az élet? Lásd már be végre, ennek csak koppanás lesz a vége - és főleg a te arcod találkozik majd a betonnal. Nem fog elválni érted, nem lesz ebből titkos viszony sem - amire jól tudom, hogy hajlandó lennél -, és egyszerűen nem lesz happy end.

Az viszont, hogy lemaradsz egy valódi szerelemről, nagyon is lehetséges. Ahogy az is, hogy teljesen depressziós leszel a viszonzatlan szerelem miatt. Egyre csak figyelem a mélyrepülésedet: lefogytál, bezárkóztál és semmi sem érdekel rajta kívül. Szenvedsz.

Arra kérlek: oldozd fel magad!

Engedd el! Válts munkahelyet, de legalább hozd meg végre a döntést, hogy többé nem futsz utána! Ha őszintén szereted, elengeded. Hagyd, hogy élje a magának választott életét, és inkább tégy arról, hogy neked is újra legyen életed - mert jelenleg csak árnyéka vagy önmagadnak. Felejtsd el, lépj tovább, és hidd el, egy napon találkozol valakivel, aki neked teremtetett! Akivel beteljesülhet ez a lángoló szerelem, amit most érzel.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.