párkeresés család kibeszélő Molnár Csanád idősebb fiatalabb partner ismerkedés korkülönbség
Amikor Tamás felhívott, hogy találkozni szeretne velem, meglepődtem, mert két hete beszélgettünk. Kicsit visszafogottabb volt ugyan, mint szokott, de azért nem fagyott meg mellette a levegő... Ma viszont kiderült, hogy mi nyomja a lelkét.

A 24 éves fia, Zsolt, szerelmes lett egy nála 16 évvel idősebb nőbe. Kétségek közt vergődik, nem tudja feldolgozni, hogy a srácnak - ahogy ő mondja - ennyire elment az esze.

Mit akarhat egy elvált nőtől, akinek már van két tizenéves gyereke?! Hogy akar boldog jövőt megélni, amikor ott már szóba sem jöhet közös utód?! - háborgott a kávéja fölött, mikor találkoztunk.

- Nem hallgat az apai szóra, elengedi a füle mellett a jó tanácsaimat. Nem hiszi el nekem, hogy az a nő csak a pénzével és a szexualitásával ragadta ennyire magával. Ez a hülyegyerek olyan jószívű, hogy bárki az orránál fogva vezeti. Eddig minden olyan jól működött. Együtt vezettük az üzletemet a legnagyobb egyetértésben. Most azt is hanyagolja, keveset jár be, rám hárul minden feladat.

- A szerelem már csak ilyen - vetettem közbe bátortalanul, de egy legyintéssel a szavamba vágott.

Szerelem?! Az a szamár minden ujjára találhatna egy nőt a saját korosztályából. De nem, őt nem érdekli senki más, csak Kati. Egy negyvenéves nő, aki elvált, kétgyerekes anyaként már nem kellett senkinek, és most a fiamra tette rá a kezét.

- Beszélgettél is vele, vagy csak prédikáltál neki?

Próbáltam - morogta egy kicsit higgadtabban. - De süket fülekre találok. Ráadásul mindig félbeszakad minden apa-fia megbeszélés, mert a nő félóránként hívja. Nem hagyja élni sem. Tegnap volt az első alkalom, hogy úgy éreztem: végre Zsolt is őrlődik egy kicsit. Nem a szerelmében bizonytalan: abban úgy viselkedik, mint egy megrögzött fanatikus, nem lát, nem hall semmi mást, Kati az élete. A nő gyerekeivel kapcsolatban vannak kétségei.

- Miért?

- Nem tudja, hogy miként fognak egymáshoz viszonyulni. Neki ugye még nincs sajátja - korai is lenne -, most pedig kettőt is kapott készen. Ráadásul ezek kamaszok, akik épp próbálnak "feljebb kerülni a ranglétrán", nagyszájúak, szemtelenek. Még a szüleiknek is nehéz velük, nemhogy neki. De nem hinném, hogy csak ezért szakítani fog, pedig az lenne a legjobb...

Forrás: Shutterstock

- Mondd meg, öregem, mi a fenét tegyek? Hogy beszéljem le erről a kapcsolatról?! Vagy tegyem félre az előítéleteimet, és nyugodjak bele? Zsolt az egyetlen fiam. Ha neki nem lesz saját gyereke, akkor itt maradunk unoka nélkül, ráadásul a nevemet sem viszi tovább senki.

Hallgattam Tamást, és nem igazán tudtam, mit mondjak. Valahol megértettem, hogy félti a fiát, de megértettem Zsoltot is, hiszen szerelmes. Végül azt javasoltam, próbálja meg Zsolt szemszögéből nézni a történetet, és kritizálás helyett inkább segítsen. Mást úgysem tehet.

A fia dolga sem könnyű - sok korabeli lánnyal próbálkozott már, de nem találta köztük az igazit. Az a Kati pedig talán joggal ábrándult ki a korban hozzá illő férfiak táborából. Aztán egyszer csak találkoztak, és egymásba szerettek... Persze, én is apa vagyok, és tudom, milyen nehéz, hogy a felnőtt gyerekeink dolgába már nem szólhatunk bele. De a szerelmi életük akkor is csak rájuk tartozik.

- Szerintem fogadd el a kapcsolatukat, és reméld a legjobbakat! Ne legyenek negatív gondolataid! Zsolti értelmes srác, nem hiszem, hogy beleugrott volna az egészbe, ha nem lát benne jövőt. Ha kiderül, hogy működik köztük a dolog, még belehúzhatnak, és akár közös gyerekük is lehet. Egy igazi trónörökös, hallod? És akkor neked sem kell amiatt aggódnod, hogy kihal a családod.

Valamelyest talán megnyugtattam, de aztán a beszélgetésünk félbeszakadt: Zsolt telefonált, hogy hétvégén nem tud bemenni az üzletbe, mert Katival welnesselni mennek. Tamás elrohant, hogy megszervezze a fia helyettesítését. Én pedig, míg megittam egyedül a kávém maradékát, azon tűnődtem: vajon hogyan végződik hármójuk története?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.