párkapcsolat Szegő Lindi kibeszélő férfi párkeresés menekülés férfitípus
Van három férfitípus, akiktől menekülj! Ha új kapcsolatba kezdesz, próbálj meg olvasni a jelekből, hogy - amennyire lehetséges - még időben kiszúrd őket! Ha tudod, melyik típusba tartoznak, az szinte már annyi, mintha látnád a jövőt.

Éppen úgy, ahogy egy jó sakkjátékos látja előre a lépéseket. Ha pedig nem tetszik, amit látsz, előzd meg! Hiszen nincs elpazarolni való időd...

A "duzzogós"

Ha netán visszautasítod, sanszod sincs rá, hogy kulturált emberi lényként tudjátok lezárni a szinte még el sem kezdett fejezetet. Bevágja a durcit - talán azért, mert nála létezik első látásra szerelem. Sértett egója bosszúért kiált, és kezdetét veszi az őrület. Fájdalmának a közösségi oldalakon is hangot ad. Próbál finom célzásokkal élni, ám amikor látja, hogy rá sem bagózol, bedurvul: árgus szemekkel figyeli, miket posztolsz, és mindent magára vesz.

Első körben szenved. Posztok tömkelege "ordít" az üzenőfaláról, hogy ő már SZABAD, és hogy összetörték a szívét. Aztán olyan képek és zenék következnek, amik éreztetik, hogy már másfelé fordult. Ne hidd, hogy te vagy az egyetlen nő a világon! Persze, te már rég átléptél ezen az éppen csak bimbódzó kapcsolaton, és a posztjairól is csak a barátnődtől szerzel tudomást, hiszen eszedben sincs az ő üzenőfalát lesni. Ám rögtön felforr az agyvized, mikor meglátod, hogy felteszi a fotóidat - igaz, elhomályosítva -, és különböző megjegyzéseket szerkeszt rá...

Védekezés: Szólítsd fel, hogy törölje a képed, ellenkező esetben jelented az oldal üzemeltetőinek! Légy vele tisztában, hogy mindaz, amit művel, csak provokáció! Lesi, várja, hogy mikor írsz, cseszed le vagy közlöd: szánalmasnak tartod a cselekedeteit. Két sort ugyan muszáj vele kommunikálnod, de aztán csapd rá az ajtót - majd megnyugszik.

Az "értetlen"

Elküldted, lezártad, nem folytatod. Ő pedig mosolyogva veszi tudomásul, amit mondasz: "Nézd, mi nem egymást keressük, majd te is megtalálod a neked valót, és én is..." Aztán, mintha mi sem történt volna, ugyanúgy rád ír reggel. Szép napot kíván, és felteszi a kérdést: "Mikor találkozunk?"

Szemedet tágra nyitod, egy apró ideg táncot jár az arcodon. Mi nem volt érthető abban, hogy szakítottál? Válaszolsz, de egyszerűen átsiklik a lényegen. Felemlegeti, milyen jót sétáltatok a hegyen, és ezt milyen jó lenne megismételni. Próbálkozol még egy darabig, hogy értsen a szóból, de eredménytelenül. Ilyenkor jogos a ghosting: próbálsz eltűnni. Letiltod, de mindenhol rád talál. Ha bojkottálod a telefonszámát, felhív másikról. Az egész olyan, mint egy zaklatás.

Védekezés: Tényleg tiltsd le mindenhol, és közöld vele, hogy feljelentés lesz a dologból, ha nem tágít!

Forrás: Shutterstock

A "tüchtig"

Hacsak nem vagy te is rend- és tisztaságmániás, tartsd nyitva a szemed! Az első két randin persze még nem fogsz gyanút, hogy a fickó tüchtig, pedig tökéletesen áll még a haja szála is. Ám telik az idő... Eljön a nap, hogy felmentek hozzá vacsorafőzés szándékával. Előtte bevásároltok. Fogj gyanút, ha tematikusan pakol be a bevásárlókocsiba! Főleg, ha pici ránc képződik az orra fölött, amikor csak úgy behajítasz egy tejfölt a többi cucc közé, és nem veszed figyelembe, hogy az nem a felvágottak közé való, hanem a tejtermékekhez...

Hazaértek a ragyogó tisztaságú lakásba, kipakol a ragyogó tisztaságú hűtőbe. (Ekkor arra gondolsz, hogy bezzeg a te hűtődben még ott hever az egy hete kibontott szeletelt kolbász és néhány lejárt joghurt is...) Két kézzel, akkurátusan kirázza a multis nejlonzacskót, majd megfogja a két csücskét, és mértani pontossággal, alapos odafigyeléssel összehajtogatja - gyufásskatulya nagyságúra! Na, ez az a pont, amikor emelkedj fel a székről, vesd rá magad villámgyorsan a cipődre, húzd fel, és uzsgyi! Gondold csak végig: aki ezt műveli egy nejlonszatyorral, amellett miféle mértani pontossággal megszabott életed lenne?

Védekezés: Itt csak a prevenció segíthet. Már a boltban közöld vele, hogy nyitva hagytad a csapot, és haza kell rohannod...


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.