közvélemény-kutatás kibeszélő magazin női vélemény férfivélemény
A nők sok esetben túlzott elvárásokat támasztanak magukkal és egymással szemben is. Ott van például, hogy ha lehet, akkor mindenben legyünk a topon: szerelem, család, munka, kinézet, mert ha valamelyik nem stimmel, akkor máris oda a „jónőségünk". Pedig ezek az elvárások általánosságban csak a mi fejünkben léteznek.

Maradjunk is a külsőségeknél. Mi a „jó nő" fokmérője, illetve mikor válik egy nő igénytelenné? Igénytelenné a többi nő szemében vagy igénytelenné a férfiak szemében – mert a kettő sok esetben egyáltalán nem fedi egymást.
Végeztünk is egy gyors – nem reprezentatív – kutatást a témában. Lássuk is mit gondolnak egyes „igénytelenségi faktorról" a nők és mit a férfiak.

Köröm

Mi nők, azt gondoljuk általában, hogy a lenőtt köröm az igénytelenség egyik fokmérője és tény, hogy valóban elég csúnyán tud festeni egy öthetes géllakk. A férfiakat azonban ez sokkal kevésbé zavarja, mint például a lerágott vagy éppen szabadon burjánzó (azaz nem direkt megnövesztett, csak úgy a semmibe növő) karmok, a koszos köröm pedig kifejezetten a haláluk. És még egy érdekes vélemény: a megkérdezett férfiak többsége irtózik a túl hosszú és hegyesre manikűrözött körömcsodáktól – legyenek azok bármennyire is divatosak mostanság.

Haj

A dús, fényes hajzuhatag évszázadokon át a gyengébbik nem ékességének számított, mi nők pedig még ma is sok mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a tincseink csodásak legyenek. Ám tegye fel a kezét, aki sosem tapasztalta még meg a „bad hair day"-t. A rakoncátlan, sehogy sem álló, lelapuló sörény minden nő rémálma, amelyet sok esetben azonosítunk az igénytelenséggel. Holott ez csupán egy pillanatnyi állapot. A férfiaknak csak akkor igénytelen egy nő haja, ha koszos és ne adj isten büdös is – minden más teljesen elfogadható az ő szemükben.

Forrás: Shutterstock

Fogak

Manapság, amikor csak úgy villognak a vakító fogsorok és szinte alapnak számít a fogfehérítés, sokszor gondolják azt a nők, hogy nem elég szép a mosolyuk, mi több, hogy egy nem teljesen hófehér vagy nem tökéletesen szabályos fogsor igénytelennek számít. Pedig a férfiak többségét cseppet sem érdekli, ha a sötétben nem világít a mosolyunk, az viszont kifejezetten zavarja őket, ha a fogkefe nem a nő barátja – tehát ha például a precízen kirúzsozott ajkak mögött a fogakat vastag lepedékréteg fedi.

Öltözet

Nekünk, nőknek makacsul él a fejünkben egy gondolat, miszerint a férfiak azokat a nőket tekintik kívánatosnak és igényesnek, akik állandóan körömcipőt és miniszoknyát hordanak. Nos, ez sem egészen igaz.

Bár a férfiak szexinek tartják a magassarkút és a falatnyi ruhadarabokat, azt is kedvelik, ha egy nő tud sportosan vagy éppen elegánsan öltözködni.

Nem zavarja őket a cicanaci pulóverrel és baseballsapkával – sőt! –, az viszont kevésbé tetszik nekik, ha ez a cicanaci koszos, kitérdesedett, bolyhos vagy szakadt. Ugyanez igaz a miniszoknyára is. Szóval nem feltétlenül az számít mit hordunk, hanem az, hogy amit hordunk az ne legyen viseltes és persze koszos.

+1 Lélek és szellem

A végére pedig a lélek és a szellem témája maradt. A nők sokszor hiszik, hogy a férfiakat nem érdekli a külcsínen kívül más, tehát bőven elég nekik, ha a nő szép. Pont. Pedig az igényesség nem csupán a külsőnkben kell, hogy megmutatkozzon, hanem abban is, hogy tájékozottak vagyunk a világ dolgaiban. És igen, ezt a férfiak is így gondolják – mármint az igényes férfiak!

Egyetértesz a felsoroltakal?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.