szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat becenév Major Anna rettenetes
Egy kapcsolatban elengedhetetlen, hogy egy idő után beceneveket kezdjünk adni a szerelmünknek. Lehet, hogy azt valaki aranyosnak és kedvesnek találja, de a nők nagy részének erről más a véleménye, leginkább égnek áll a szőr a hátukon.

A kapcsolatok elmélyülésével a párok már nem csak a keresztnevükön szólítják egymást, hanem kedveskedő, akár vicces vagy merész beceneveket is adnak a másiknak. Mielőtt elkezded így szólítani a párodat, azért kérdezd meg tőle, hogy ő mit gondol a becézésről.

Vannak az örök becenevek, amelyek a szerelem köré fonódnak. Ilyen a Szerelmem, Kedvesem, Életem és a Lelkem is. Általában a hős szerelmesek hívják így egymást, akik mindenkivel tudatni szeretnék, hogy ők mennyire imádják párjukat. Ez egy nagyon általános becézés, találj ki inkább valami egyedibbet a barátnődnek! De semmiképp se a Bébit,a Picit, a Babát vagy a Hercegnőt, ezektől a legtöbb nő kikészül.

Aztán vannak azok, akik állatneveken szólítják a párjukat. Aranyos és kedves is tud ez is lenni, csak meg kell találnunk a megfelelő állatot hozzá. A Cicát, a Nyuszit, a Nyuszót, a Nyuszkót, a Mókust, a Mókuskát és a Mókusmacit felejtsd is el, ezekre ne is gondolj, ha becenevet keresel a szerelmed számára.

Vannak durvább becenevek is, amelyeket először jobb, ha egy vicces kontextusban próbálsz ki. Fűzd bele egy beszélgetésbe és nézd meg a párod hogyan reagál erre a megszólításra. Ha a lány mosolyog vagy nevet rajta, akkor mehet, viszont ha üveges tekintettel néz rád vagy zavarodottan, akkor soha többé ne mondj ilyet. Ilyen lehet a Töfimackó, a Csöcsike, a Gülümaci, a Cuncimókus, vagy az Ánuszrózsi.

Van, amikor úgy szólítjuk anyának a párunkat, hogy még nincs is gyereke. Ez lehet nagyon kedves, de nagyon bántó is. Itt is próbáld meg kipuhatolózni vagy megkérdezni, ő mit gondol az ilyesfajta becézésről.

Forrás: Shutterstock

Ha nem tudod, hogyan válassz becenevet, akkor megpróbálunk egy pár tippel segíteni:

  1. Fontos egy becenévnél, hogy az hangsúlyozza a párod személyiségét. Ez utalhat belső vagy akár külső tulajdonságára is. Figyelj oda, mert a külső tulajdonság, például az alakjából alkotott becenév akár sértő is lehet. Neked jöhet az a becézés szívből, ő akkor is érezheti azt gúnyolódásnak.
  2. Kialakíthatod a neve variációjából a kedvesed becenevét. Akár a vezetéknevéből, akár a keresztnevéből is alkothatsz egy kedves szót, ahogyan szólítod majd. Egy dologra figyelj: sose legyen bántó!
  3. Kitalálhatsz a megfelelő időben és alkalomkor akár mindig új és új becenevet a párodnak. Ettől a lány különlegesen érzi magát, de figyelj oda, hogy ezt ne vidd túlzásba.
  4. Figyelj arra is oda, hogy egyedül, intim és romantikus környezetben lehet használni olyan szavakat, amelyek nem a kívülállóknak szólnak. Itt szabadjára engedheted a fantáziádat, és a szeretetteljes becenevek erotikus jelentéssel is bírhatnak.
  5. És persze a legfontosabb dolog, hogy egy férfinak különös figyelmet kell fordítania arra a hangszínre vagy intonációra, amellyel a szeretetteljes szavakat mondja. A nők erre is nagyon érzékenyek.
  6. A lényeg, hogy ezek a szavak szívből jöjjenek, akkor azt a párunk is érezni fogja.


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.