munkahely kibeszélő tökéletes párkapcsolat társkeresés párkeresés választás kapcsolat elvárás személyiségjegyek
Sok embertől hallom, hogy ami hiányzott az előző párkapcsolatából, az megvan a következőben, ami leginkább abból adódik, hogy azt a hiányzó valamit keressük a legújabb partnerünkben. Ez azonban általában egy ördögi kör, mert mindig lesz valami, ami hiányzik.

Hányszor hallottam már az életemben a barátnőimtől, hogy milyen jó lenne két pasit összegyúrni! Nekem is volt hasonló tapasztalatom, hogy nehéz volt két férfi közül választani, mert mindkettőben volt valami, ami vonzott, ugyanakkor valami hiányzott is. Tipikus példája ennek a férfi, aki biztonságot és stabilitást nyújt és az izgalmas pasi, aki szenvedélyes és érzéki. Vágyunk mindkettőre, ugyanakkor egy pasi attól izgalmas, hogy kiszámíthatatlan, befoghatatlan, ami lássuk be, nem jellemző a megbízható és kedves férfiakra. Így viszont sokszor úgy érezzük, hogy választanunk kell a szenvedély és a biztonság között.

Talán a legtöbbször az a legnagyobb baj, hogy nem fogalmazzuk meg jól, hogy kire is vágyunk. Mondok egy példát. Évekkel ezelőtt volt egy párom, akibe nagyon szerelmes voltam, de nem volt egy lelkizős típus és emiatt nem is tudott elmélyedni a kapcsolatunk. Ha őszinte akarok lenni, a szex sem volt valami nagy szám, ezért amikor szakítottuk, azt kívántam, hogy az új pasim érzékeny és érzéki legyen. Nem is kellett sokáig várnom arra, hogy megismerjem a következő páromat, akivel elképesztően jókat lelkiztünk és a szex is nagyon jól működött, viszont belőle meg épp az a stabilitás hiányzott, ami az előző srácban megvolt.

Forrás: Shutterstock

Nem csak párkapcsolat területén tapasztaltam hasonlót, a munka területén is valahogy így működöm. Az elmúlt években sokszor váltottam. Az egyik munkahelyemet például azért hagytam ott, mert nem volt home office és kevés pénzt kerestem. A következő munkahelyemen aztán egyáltalán nem kellett bejárnom az irodába, a pénz is jó volt, ugyanakkor a munka elképesztően monoton volt. Innen is váltottam és bekerültem a következő munkahelyemre, ahol jókora káosz van, minden nap más és néha baromi hálás lennék egy kis unalomért.

Néha felteszem magamnak a kérdést, hogy nekem soha semmi nem jó? Létezik egyáltalán tökéletes pasi, tökéletes munkahely vagy már örüljünk annak, ha valami elég jó?

Azt hiszem, hogy ott rontjuk el, hogy hiányból teremtünk. Mindig arra koncentrálunk, hogy mi nem tetszik, hogy mit szeretnénk másképp és ezt sikerül is bevonzani, ugyanakkor a többi dologra már oda sem figyelünk, csak utólag döbbenünk rá, hogy azok is fontosak lettek volna. Nehéz úgy jó döntést hozni, hogy már menekülnénk egy munkahelyről vagy akár egy párkapcsolatból és már bárki és bármi jó, csak hogy szabaduljunk és ne kelljen egyedül lennünk. Ilyenkor szinte lecsapunk az adódó lehetőségekre és bele sem gondolunk, hogy milyen következményei lehetnek hosszú távon.

A legtöbb esetben csak a pillanatnyi rossz érzésünket szeretnénk enyhíteni, amiért később nagy árat fizetünk.

Ami a párkapcsolatot illeti, nem véletlenül tanácsolják, hogy két kapcsolat között érdemes egy kis időt egyedül, önmagunkkal töltenünk. Az sem véletlen, hogy a csapból is az folyik, hogy szeresd meg magad először, légy kerek egész, mert csak így van esélyed arra, hogy ne a benned levő űrt akard a másik ember által enyhíteni. Ha jól érzed magadat a saját társaságodban, ha begyógyítottad a sebeidet, akkor már nem hiányból fogsz teremteni, és nagy eséllyel jön olyan ember az életedbe, aki végre elég jó lesz.

Nyitókép: Shutterstock

Te mennyire vagy elégedett a párkapcsolatoddal?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.