Eddig és ne tovább! Ezek a legfontosabb vízválasztók egy kapcsolatban, a férfiak szerint

szex igénytelenség kibeszélő párkapcsolat kapcsolat szakítás veszekedés férfivélemény féltékenység
Mindenkinél akadnak indokok, amelyek szinte azonnal egy kapcsolat végét jelentik, arról azonban néha máshogy vélekednek a férfiak és a nők, hogy melyek a leggyakoribb és leglényegesebb indokai egy szakításnak. Íme azok a sérelmek, amelyek a férfiak esetében vízválasztóvá válnak!

Egy kapcsolat oly sok mindenen bukhat el. Számos olyan tényező akad, ami egyetemes vízválasztóként szolgál, egyes kérdésekben azonban máshogy gondolkodnak a nők és a férfiak. Na de, hol rejlenek ezek a különbségek és mik azok, amiket a legtöbb férfi végzetesnek tart egy kapcsolatban?

Kontrollmánia és féltékenység

Bemelegítésként talán a legevidensebbel érdemes kezdeni. A féltékenység és a kontrollmánia mindkét nemre vonatkozhat, mégis muszáj megemlíteni. Felmérések alapján ez az indok az, ami miatt a férfiak jelentős része nagyon hamar véget vetne egy kapcsolatnak. Ha a párod minden egyes részletbe belekérdezget arról, hogy hol voltál és mit csináltál, amikor nem vele voltál éppen, ha olvassa a privát üzeneteidet, ha helyetted ő akarja beosztani minden idődet, akkor valószínű, hogy a kapcsolat nem néz túl fényes jövő elé.

Drámakirálynők kíméljenek

Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen karaktert a romantikus filmekben, akinek mindene az áskálódás és a pletyka, akinek létszükséglete, hogy minden körülötte forogjon a világon. Sőt, valószínűleg az életben is ismerünk nem egy ilyen embert, és bármennyire is ellenszenves számunkra a személyisége, idővel a legtöbb férfi belefut egy hasonló hölgybe a romantikus kalandozásai során. Az ilyen személyek sokszor ügyesen palástolják egy ideig a valódi arcukat, idővel azonban előbukik a kicsinyesség és a túlzott drámázásra való hajlam, amit a legtöbben nem szívesen viselünk el túl sokáig.

Forrás: Shutterstock

Külső és belső igénytelenség

Egy dologban biztosan osztoznak a nők és a férfiak, ha vízválasztókról van szó: ki nem állhatjuk azt, ha a partnerünk elhagyja magát. A személyes higiénia elhanyagolása és a szalonképes kinézet teljes mellőzése kiemelt helyen szerepel minden olyan felmérésben, amit ebben a témában végeztek.

A szex az oka mindennek

Szeretünk azzal viccelődni, hogy a szex olyan, mint a pizza. Ha rossz, valójában akkor is egész jó. Bár a legtöbb viccnek akad valamilyen igazságtartalma, ez esetben mégse mondhatjuk azt, hogy így lenne, hiszen a rossz szexuális élet elég sok kapcsolatot tett már tönkre. Legyen szó a vágy hiányáról, vagy az egymásétól túlságosan is eltérő igényekről, a testiség olyan alapköve minden párkapcsolatnak, aminek hiányában nehéz hosszútávra tervezni.

Légy „férfi"!

Egyesek fejében a mai napig élő sztereotípia az, hogy a fiúk nem sírnak és egyéb nonszensz gondolatok, melyek mind ugyanabban az elképzelésben gyökereznek: akkor vagy csak igazán férfi, ha sosem mutatod ki az érzéseidet. De mégis, hogyan lenne képes bármelyik férfi hosszútávon egy olyan nővel együtt lenni, akinek meggyőződése az, hogy az érzelmek a gyengeség jelei? Értelemszerűen elég nehezen, így nem meglepő, hogy az ilyen gondolkodásmód is hamar véget vethet egy kapcsolatnak.

Nyitókép: Shuttetstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.