kibeszélő vitagyn2023
2023 is elérkezett, és mivel is tölthetné az ember az új év első napjait, mint azzal, hogy számot vet az előző év hibáival és tanulságaival, aztán levonja a konzekvenciát a jövőre nézve. Igen, tudom, kissé klisés, de mi tagadás, jó érzés elkalandozni az elmúlt év élményei között, és ha az ember képes az őszinte önvizsgálatra, akkor talán valóban van értelme az újévi fogadalmaknak

Most szeretnék túllépni a szokásos „lefogyok – nem cigizem annyit – többet spórolok" szentháromság korlátain, és valami IGAZI fogadalommal előrukkolni saját magamnak. Be kell valljam, az életem mostanában az önzőség irányába tolódott el. Ennek főleg az az oka, hogy még nem hevertem ki az előző hosszú kapcsolatom végét. Kicsit még nyalogatom a sebeimet, függetlenül attól, hogy nem volt tányérdobálós ordítozás, hazugság és hűtlenség sem. Egyszerűen csak elfogytunk, elmúltunk, amolyan lassú halált halt a kapcsolatunk. Épp ezért a feldolgozás is csak olyan komótosan történik, én pedig akarva-akaratlanul igyekszem magamat kibillenteni ebből az állapotból.

Ehhez sajnos hozzátartozott eddig az is, hogy többet jártam bulizni, többet pasiztam, kicsit habzsoltam az életet. Őszintén szólva volt egy-két necces helyzet is, amikor nem kívánt terhesség vagy valamilyen betegség is utolérhetett volna. Nem vagyok rá büszke, pont ezért is jutott ez az eszembe, mert utólag mindig csak fogtam a fejem, hogy miért voltam ennyire hülye... Az újévi fogadalmam tehát arról fog szólni, hogy sokkal tudatosabban fogok ismerkedni, elővigyázatosabban fogom élni a nemi életem, de legfőképpen arról, hogy most már végre megpróbálok lelki békére lelni a szakítás után, mert ez a túlkompenzáló, habzsolós életvitel előbb vagy utóbb rossz véget fog érni.

Forrás: Shutterstock

Nemcsak abból a szempontból, hogy teljesen értéktelen és felszínes kapcsolatokkal veszem magam körül, hanem az egészségem szempontjából is. 2022-ig nem volt fogalmam arról, mit jelent a bakteriális vaginózis, de az új évet sajnos már ezzel a tudással vagyok kénytelen indítani. Egyszerűen összefoglalva ez a betegség akkor alakul ki, ha felborul a hüvelyflóra egyensúlya, csökken a kórokozók megtelepedése ellen védő Lactobacillusok száma, emiatt az egészségesen enyhén savas hüvelyi pH lúgos irányba tolódik, így a normál hüvelyflórában kisebb számban megtalálható „rossz" baktériumok túlszaporodhatnak. Persze ez ilyen kis egyszerű, mellékes problémának tűnik, de amikor a szexi bugyiból megcsap a halszag, és állandóan cserélgetni kell a tisztasági betéteket a fura állagú folyás miatt, akkor hirtelen ráeszmélsz, hogy ez a pH-dolog mégiscsak fontos.

Amikor az orvos közölte, hogy talán nem kéne ennyit bulizni, akkor én voltam a legjobban megsértődve, hiszen nehogy már 30 évesen valaki megmondja nekem, hogyan éljek. De sajnos utólag be kell látnom, hogy a magánéleti ámokfutásom és a bulizások bizony jelentős szerepet játszottak ebben. Arról nem is beszélve, hogy bizony ennél én jóval értékesebb vagyok, és erre egész életemben büszke voltam.

Szóval ciki vagy nem ciki, az újévi fogadalmam az, hogy úgy fogok élni, ahogy 2022 előtt: nem fogom magam „leértékelni" holmi futó kalandokkal, nem fogok tovább menekülni a gyászfolyamataim elől, szembenézek a szakítás következményeivel, összekaparom a lelkemet, és rendet teszek a magánéletemben. Ahhoz már túl öreg vagyok, hogy úgy éljek, mint egy buta tinédzser, ahhoz viszont már elég idős, hogy belássam: a problémák nem fognak megoldódni attól, hogy úgy teszek, mintha nem is léteznének.

Szalay Diána

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

A Vitagyn C hüvelykrém patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOZCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.