párkapcsolat kibeszélő odafigyelés kiüresedés
Elfojtott vágyak, megvalósulatlan álmok, megválaszolatlan vagy soha fel nem tett kérdések. Ha ezek jellemzik a kapcsolatodat, akkor nagyon rossz helyen vagy...

Ha nem élheted meg a nőiségedet, mert nem veszik észre, nem értékelik benned, akkor nem a megfelelő partnerrel kötötted össze az életedet, és a legjobb, amit magadért tehetsz, hogy továbblépsz.

Ha nem tudsz valaki mellett kiteljesedni, akkor előbb vagy utóbb olyan hiányokat fogsz mellette megélni, amiket pótolni kell - persze, csak ha nem akarsz egész életedben visszafogottan vegetálni. Ha ott maradsz, mert szerinted úgy illik - vagy, mert félsz az ismeretlentől -, akkor nem fog másról szólni az életed, mint lemondásról.

Nem szabad feszültségekkel teli légkörben maradni, mert a saját mentális egészségedet veszélyezteted. De ha mégis kitartasz, és magad helyett továbbra is a kapcsolat fenntartására fordítod az energiáidat, akkor könnyen megeshet, hogy testi tünetekben is megmutatkozik a helytelen életmódod.

Ha őszintén magadba nézel, talán te is tudod: ha nem valósulnak meg a céljaid, akkor nincs miért maradnod. Ha kérdéseket teszel fel, de nem kapsz rájuk válaszokat, ha elmondod a vágyaidat, de a párod mit sem törődik ezekkel, akkor nem beszélhetünk jó kapcsolatról. Hiszen így csak az a szerep jut, hogy boldoggá tegyél valakit, aki nem viszonozza a törekvéseidet.

Forrás: Shutterstock

Nem szolgának, nem cselédnek kell betársulni egy ember mellé. Persze fontos az is, hogy figyelembe vedd a másik igényeit, de ezért cserébe kapnod is kell - nem többet, csak annyit, amennyit te is befektettél. Fontos, hogy ne érezd tehernek a másikat, hogy ne akarjon rád telepedni, megfojtani az akaratával.

A legfontosabb: a kommunikáción nagyon sok múlik. Ne szemrehányásként közöld vele a problémáidat, ne hibáztasd olyan dolgokért, amikről talán nem is tud! Próbáld meg kedvesen a tudtára adni, milyen változtatásokra lenne szükség ahhoz, hogy jól érezd magad mellette! És ha ez sem hoz megoldást, akkor fogadd el: ő ilyen a természetéből fakadóan, és ha ez számodra nem megfelelő, akkor állj tovább!

Persze az ismeretlenbe ugrani mindig kétesélyes, és számos veszélyt hordozhat magában - azonban azt tudd: ha maradsz, lemondasz magadról, és feláldozod az életedet másért. Maradj, ha jólesik, ha elegendő törődést kapsz! De ha éhezel, ha sosem laksz jól, akkor ne kérj tovább, ne koldulj, és ne könyörögj a szeretetért! Szedd össze a sátorfádat, és indulj el!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.