magazin Újév 2023 kibeszélő évértékelés új év kívánság
Hát helló, 2023! Engedd meg, hogy üdvözöljelek az új évek sorában, és hadd súgjak neked néhány jó tanácsot, amiket remélem, megfogadsz majd.

Kezdjük is ott, hogy roppant mód örülök az érkezésednek – mi több, valószínűleg soha, de soha nem örültem még így új esztendőnek. Alapjáraton nem hiszek abban, hogy egy dátum bármin is változtatna, vagy abban, hogy ha egyik évből átlépünk a másikba, akkor majd gyökeresen megváltozik körülöttünk minden, csak azért, mert már más évszámot írunk. Most azonban kicsit másképp érzek. Sőt egész évben másképp éreztem. Na jó, talán csak a felétől, de onnantól nagyon. Nagyon azt éreztem, hogy 2022 nem volt a barátom. Valahogy nyomasztott, bántott és megrémített. Nem állítom, hogy 2021 sokkal jobb lett volna a maga covid járványával, bezártságával és mindazzal, ami ezzel együtt járt, akkor mégsem éreztem úgy, hogy szabadulnék már tőle, mármint 2021-től, de nagyon. 2022 azonban már sok lett nekem... vagy inkább sokk? Nem is tudom.

Szóval, 2023, nem rejtem véka alá, hogy már nagyon vártalak és tőlem szokatlanul vérmes reményeket fűzök hozzád. Ugye nem okozol majd csalódást?

Mit is várok 2023-tól?

Most joggal kérdezhetnéd, mégis mit várok tőled? Tőled, aki mint egy újszülött tisztán, hibáktól mentesen áll előttem, a maga 365 makulátlan napjával.Tabula rasa – mondhatnánk és én szeretnék is hinni a tiszta lapban, bár tény, hogy nagyon nehéz. Nehéz, mert attól, hogy egy év lezárul, az az ajtó nem csukódik be mögöttünk, nem hagyhatjuk végképp magunk mögött, mint egy rossz álmot, hiszen

bármi, ami akkor történt velünk (vagy a világban), mindazok a döntések, amelyeket meghoztunk (vagy meghoztak akár mások) determinál téged, kedves 2023.

Én mégis bizakodom. És, hogy miben? Hogy ezt hozod:

Forrás: Shutterstock

Nyugalmat

Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. 2022-ben sok olyan dolog történt globális szinten, amire azt mondhatjuk, mindent hozott, csak nyugalmat és békét nem. Az emberiség olyan most, mint egy felzargatott méhkas, ezt szerintem te is látod. A világ történései mellett pedig ott vannak még a személyes tragédiák, nehézségek is, amelyek biztos vagyok benne, hogy sokunknak kijutottak. Kérlek, 2023-as év, legyél kicsit békésebb, nyugodtabb, mint 2022!

Lelassulást

A nagymamám sokszor mondogatta, amikor kicsiként türelmetlenkedtem és sürgettem az időt, hogy minél idősebb leszek, annál gyorsabban repülnek majd el a napok, a hetek, az évek, sőt az évtizedek. Akkor nem hittem neki, hiszen gyakran pár óra is egy örökkévalóságnak tűnt. Most azonban már látom, hogy igaza volt. 2022-re pedig fokozottan igaz, hogy úgy reppent tova, mintha csak egy szempillantás lett volna. Ennek ellenére olyan nyomokat hagyott – szerintem sokakon –, akárcsak egy gyorsvonat, ami eszeveszett sebességgel robog át rajtunk. Kérlek, 2023-as év, lassíts és legyél szelídebb kicsit, mint 2022!

Harmóniát

Végül, de nem utolsósorban harmóniát kérnék. Harmóniát az emberek lelkébe, hogy békességbe tudjon élni mindenki - elsősorban önmagával. És harmóniát kérnék nem csupán belülre, önmagunk felé, hanem kívülre is, mások felé. Elég volt a 2022-es év acsarkodásából, abból, hogy az emberek piszlicsáré dolgok miatt egymás torkának esnek. Elég! Kérlek, 2023-as év, legyél békésebb, mint 2023!

Nyitókép: Shutterstock

Te mit vársz 2023-tól?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.