szerelem kibeszélő párkapcsolat érzések
Ne siess! Még nem tartozunk össze igazán - még csak ismerkedünk és beszélgetünk. Persze, van olyan reggel, amikor már mellettem ébredsz, de ez még akkor sem szerelem.

Ne beszélj nekem érzelmekről! Ennyi idő után még nem érezhetsz semmit. Csak annyit tudsz rólam, amit elmondtam neked, messziről jött ember pedig azt mond, amit akar. Nem tudhatod, igaz vagy sem mindaz, amit megosztottam veled. Egyelőre csak véleményed lehet - esetleg megérzésed - rólam, ami azt súgja, hogy érdemes velem tovább foglalkozni, esetleg azt, hogy nem vagyok neked való.

Ha szeretsz is valamit bennem, az még nem én vagyok. Maximum tetszhet, ahogy bánok veled, ahogy szólok hozzád, és ez annyira imponáló, hogy hajlamos vagy azt hinni: ez a szerelem.

Ne vezesd félre magad! Egy ember jelleme nem derül ki ennyiből. Gyengéd vagyok és udvarias, de a többi tulajdonságomat még nem ismered. Ne beszéld be magadnak, hogy belém szerettél, mert ha úgy adódik, hogy nem vagy nekem elég jó, megszakítom a további ismerkedést, te pedig sebzett és csalódott leszel...

Hidd el, túl korán és túl gyorsan nem születnek érzelmek, de ez ne szegje kedved! Ha neked is és nekem is jó, miért ne folytatnánk? A szerelem majd azután következik, miután elhagytuk a felszínt, és lassan egymás lelkébe is belelátunk. Honnan is tudhatnád, milyen vagyok, amíg nem látsz a szürke hétköznapokon?

Most még a legjobb oldalam igyekszem mutatni, ez természetes, hiszen kezdetben mindenki arra koncentrál, hogy ne ijessze el a másikat. Ez azonban csak az énem egy része. Ennél én jóval több vagyok.

Forrás: Shutterstock

Ha majd érdemesnek tartalak rá, hogy átlépj egy határt, ha majd beavatlak a titkaimba és őrzőjükké teszlek, akkor fogsz eleget tudni rólam ahhoz, hogy szeress - vagy utálj... Most még csak kicsit állunk közel egymáshoz. Az, hogy az ágyban már egymáséi lettünk, még nem ok a szerelemre. Még csak a testünk vesz részt a kapcsolatban, még csak összeütközünk, amikor egymáshoz érünk - ez még nem összesimulás, nem összecsiszolódás.

Várd ki, amíg meggyőződsz róla a saját szemeddel, hogy egy sima kedden vagy csütörtökön is ugyanolyan jó vagyok neked, mint egy péntek, szombat este vagy vasárnap reggel, amikor minden csak értünk van. Ha majd a fárasztó munka után is szeretnél velem lenni, ha akkor is velem akarod megosztani az életed, amikor éppen el vagyok keseredve valami probléma miatt.

Ha olyankor is rám vágysz, amikor közös gondokkal küzdünk. Amikor csak én leszek a támaszod, a segítséged. Ekkor már tudni fogom: azért szeretsz, mert mindenestől elfogadsz. Mert rászolgáltam és méltó lettem az érzelmeidre.

Ne áltasd magad, most még nem belém vagy szerelmes, csak a szerelembe! Ne siess! Mindkettőnknek jobb lesz, ha nem kapkodjuk el - így talán az ismerkedés végül közös jövőhöz vezet.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.