magazin kibeszélő flörtölés Flört ismerkedés csevegés
A flörtölés mindenkinek mást jelent, és sokaknak pár kedves szó vagy mozdulat mondhatni semmiség, de vajon tényleg létezik ártatlan baráti csevegés? Lehet barátkozni, ismerkedni komoly szándék nélkül?

Léteznek kedves emberek, akik tényleg őszinte kíváncsisággal fordulnak mások felé, magas az érzelmi intelligenciájuk, empatikusak, és érzik, kinek, mire van szüksége egy adott helyzetben. Lehet ez egy kedves szó, egy érintés, egy támogató üzenet vagy az, ha türelmesen meghallgatja a másikat, amíg az kiadja a dühét vagy elsírja a bánatát. Ez azonban a visszájára is elsülhet, ugyanis manapság a túlzott kedvesség és figyelem, netán a barátkozás már nyomulásnak hathat.

Minden flört, ami annak látszik?

Legyen az egy kolléga, futó ismerős vagy random konditermes arc, egyikük sem fog hajnalban vagy éppen késő éjszaka üzenetet írni, és megkérdezni, hogy vagyunk? Hogy telt a napunk? Hacsak nem az a célja, hogy elmélyüljön az ismeretség, és persze valami más is mélyebbre hatoljon...

De nem csak az üzenet időpontja árulkodó, elég erős jelzés az is, ha személyes(ebb) kérdésekkel bombáznak és olyan dolgokról kérdezgetnek, amelyek kvázi a privát szféra részei. Az egyszerű "Mit főzöl ma?" vagy "Mit csinálsz a hétvégén?" kérdéstől egészen az intim dolgokig terjed a skála, és sokszor nemcsak kérdeznek, hanem ők maguk is előhozakodnak nem várt, és főleg nem kérdezett információkkal.

Forrás: Shutterstock

Ha alig pár nap ismertség után már becézgetnek, ugranak minden szóra, vagy ha kikotyogod, hogy éppen valami bajod van, akkor önként felajánlják, hogy segítenek. Ezek olyan jelek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy kivetették ránk a hálójukat. Nem mindenki szeretne azonban sz*xet, nyilván a többség azért flörtöl, hogy levadászhasson egy újabb skalpot, de vannak, akik tényleg társra vágynak és ezért ismerkednek.

A módszer viszont minden esetben ugyanaz, ám a baráti beszélgetés, a csevej akkor válik flörtté, ha arra van fogadókészség.

Kettőn áll a vásár

Nehéz lenne pontosan megfogalmazni a miértjét, de az ember érzi, ha valaki nem csak puszta jóindulatból, hanem célzott szándékkal közeledik felé. Más lesz a szavak és az üzenetek rezgése, és ez nem képzelgés.

A flört azonban sosem egyirányú utca, mert amíg csak az egyik fél bombázza a másikat, addig az inkább nyomulás, de amikor már adjuk a másik alá a lovat, amikor mi is elejtünk egy-két kedves megjegyzést és akár hajnalban is válaszolunk az üzeneteire, nos, akkor ne csodálkozzunk, ha úgy érzi az illető, hogy van nálunk keresnivalója.

Persze az sem megoldás, ha minden kedves szót fenntartással fogadunk, ha azt hisszük, mindenki csak azért szól hozzánk, hogy megfektessen és rögtön elutasítunk minden közeledést, de fel kell állítani a határokat. Főleg akkor, ha párkapcsolatban él az ember. Vannak, akiknek szükségük van arra, hogy még kapcsolatban is flörtöljenek, mert ettől érzik magukat férfinak, mert ez simogatja az egójukat, a hiúságukat és ezzel nincs is semmi baj, ha le vannak fektetve az alapok.

Az már más kérdés, hogy a flört "áldozatai" ezzel nincsenek tisztában, és ami valakinek csak szórakozás, másnak komoly sebeket is okozhat.

A flört és a baráti csevegés között vékony, ám egyértelmű a határ. Könnyű átlépni, akár észrevétlenül is megtehetjük, csak tudnunk kell, hogy minden tettünknek, leírt vagy kimondott szónak következményei lehetnek.

Szerinted lehet barátkozni anélkül, hogy flörtölés legyen?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.