szerelem jólét kibeszélő férfi magyar férfi férfiak kultúra szenvedély élet magyar külföldi férfi érzelmek nyelv
Nem egy barátnőm van, aki kijelentette, hogy ő bizony inkább külföldi pasival szeretne ismerkedni, mert a magyar férfiak sótlanok, nincs sok fantáziájuk. Velük ellentétben én mindig is magyar pasira vágytam, mert nem tudom elképzelni, hogy olyan férfival éljek, akivel nem tudok az anyanyelvemen beszélgetni.

Az egyik legjobb barátnőmnek szinte mindig csak külföldi párjai voltak. Próbálkozott magyar pasikkal is, de egyszerűen nem találta őket elég izgalmasnak, így inkább távkapcsolatban élt egy francia, olasz és most egy német férfival. Érdekes kettőség ez benne, mivel imád Magyarországon élni és mindig hangoztatja, hogy a szíve itthon van, ugyanakkor a szerelmet mindig az országon kívül találta meg. Pedig többször is megfogadta, hogy soha többé külföldi pasi, de akárhányszor magyar férfiakkal ismerkedett, hamar kudarcba és érdektelenségbe fordult az egész.

Van egy másik barátnőm is, aki amióta az eszét tudja, a színesbőrű férfiakhoz vonzódik. Az egész úgy kezdődött nála, hogy nem akart átlagos életet élni egy átlagos férfi oldalán, mindig is jobban vonzotta az extremitás és az, ha valaki más, és akkor a méretekről még nem is beszéltünk... Érdekes, én sosem vonzódtam a színesbőrű pasikhoz, de ő gyönyörűnek és egzotikusnak látja őket és az életét is leginkább egy ilyen férfi oldalán képzeli el. Ő is nehezen kapcsolódik a magyar férfiakhoz, egyszerűen túl unalmasnak találja őket.

Nem ők az egyetlenek, akik azt hangoztatják, hogy a külföldi férfiak sokkal izgalmasabbak, sok ismerősöm találta meg már a szerelmet az országon kívül. Az utazásaim során én is ismerkedtem különböző nemzetiségű pasikkal, így némileg át tudom érezni ezt a kijelentést, ugyanakkor én azt gondolom, hogy nem szabad általánosítani, és a magyar férfiak közül is bőven lehet találni olyat, aki romantikus, kreatív és nem átlagos életet él.

Forrás: Shutterstock

Igaz, nekem a hosszabb párkapcsolataim mindig is magyar férfiakkal voltak, azért mindig volt benne egy csavar.

A leghosszabb kapcsolatomban a srác félig olasz volt, így megtapasztaltam a szenvedélyes olasz virtust. Életem nagy szerelme egy magyar férfi volt ukrán gyökerekkel, ő aztán minden volt, csak nem átlagos. Az utolsó exem pedig Erdélyből származott, de Kanadában élt hosszú évekig, mielőtt Magyarországra költözött.

De miért is érezhetjük azt, hogy a magyar férfiak unalmasak? Szerintem ez többek között azért is van, mert egy „átlagos" magyar férfinak kevesebb lehetősége van utazni, világot járni, kevésbé nyitott a másságra, az újdonságokra. Ráadásul általában az a fajta romantikus udvarlás vagy szenvedély sem jellemző rájuk, mint általában a déli népekre. Kevésbé nyitottak, lazák, bár szerintem ez azzal is összefügg, hogy Magyarországon sokkal keményebben kell megdolgozni egy anyagi jólétért, mint a nyugati országokban.

A mi hazánk amúgy sem az a felhőtlenül boldog ország, inkább a negativitás és a melankólia jellemzi a férfiakat és nőket egyaránt, így valóban frissen hat egy külföldi pasi, aki máshogy gondolkozik és másképp érez.

Mindezek ellenére én mégis úgy gondolom, hogy csak egy magyar férfit tudok elképzelni társamnak és a gyerekeim apjának. Csak az anyanyelvemen tudom átadni a legmélyebb érzéseimet és gondolataimat, ráadásul szerintem csak egy magyar férfi tudja igazán megérteni a lelkemet, hisz vele azonosak a gyökereink. Ugyanakkor azokat a nőket is megértem, akik vágynak valami másra, és izgalmasabbnak találnak egy más kultúrában élő embert. Mindenesetre szerintem nem szabad általánosítani, miszerint a magyar pasik unalmasak, minden nemzetiségben meg lehet találni az izgalmat és a szépséget.

Nyitókép: Shutterstock

Mi lehet a vonzó egy más nemzetiségű, külföldön élő nőben vagy férfiban?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.