szerelem kibeszélő párkapcsolat szerelmes férfi
Egy dolgot biztosan megtanultam az évek folyamán: ha egy férfi szerelmes, azt észre lehet venni. Nem csak szép szavakat puffogtat, hanem tesz is érted, nem csak ígérget, hanem valóban ott van, keres, nem tűnik el, lehet rá számítani.

Mi nők sokszor azt hisszük, hogyha egy férfi bizonytalan a kapcsolat elején, az azért van, mert szegény megijedt tőlünk vagy az érzéseitől (a hiedelmek szerint az okos és szép nők különösen ijesztőek). Szerintem ez baromság. Az esetek többségében mindig kiderül, hogy egy férfi azért bizonytalan, azért nem motivált, mert valójában nem szerelmes igazán. Keres, de csak ímmel-ámmal, csak akkor találkozik veled, ha épp nincs jobb dolga vagy kedve támad hancúrozni egyet, meghallgat, de valójában nem nagyon érdekli, ki is vagy te valójában.

Ha egy férfi szerelmes beléd, valóban figyel arra, amit mondasz neki

Sajnos több olyan kapcsolatom is volt, ahol sokszor azt éreztem, a másik nem kíváncsi rám igazán. Alig kérdeztek rólam, s ha elkezdtem olyan csajosan kiönteni a lelkemet, nem igazán tudtak vagy akartak azzal mit kezdeni. Egy időben azt gondoltam, hogy a férfiak már csak ilyenek, egészen addig, amíg meg nem tapasztaltam, milyen az, amikor a másik issza a szavaidat és minden idegszálával rád figyel. A szerelmes férfi ugyanis mindig azt fogja veled éreztetni, hogy számít a véleményed és a mondanivalód, azt akarja veled éreztetni, hogy biztonságban megnyílhatsz neki.

Erőfeszítéseket tesz a kapcsolatotok érdekében

Ha szükséged van rá, nem lép le azzal a címszóval, hogy sok a meló és amúgy is régen sörözött a haverokkal, hanem ott lesz és segít. Nem kifogásokat keres, hogy éppen miért nincs ideje találkozni veled, hanem inkább lemond egy programot, csak hogy veled lehessen. Hajlandó kimozdulni a komfortzónájából és megtesz olyan dolgokat is érted, amihez alapból nincs kedve. Könnyíteni akar az életeden és ami a legfontosabb, később nem vágja a fejedhez, mekkora áldozatot hozott érted.

Forrás: Shutterstock

A boldogságodat a sajátja fölé helyezi

A mai világban, amikor mindenkit szinte csak a saját maga boldogsága érdekli, ő téged akar elsősorban boldognak látni. Szeretne mindig mosolyt csalni az arcodra, kényeztet, egyszer egy szál virággal, egyszer egy spontán masszázzsal, ha épp arra van szükség. Elkeseredik, ha szomorúnak lát és boldog, ha sikerül megkönnyítenie az életedet.

Akkor is szeret, ha előbújt belőled a házisárkány

Bár sok esetben igyekszünk görcsösen megfelelni a másiknak, egy igaz szereteten és szerelmen alapuló kapcsolatban erre nincs szükség. Ott ugyanis önmagunkért fogad el a másik, amibe beletartozik az is, hogy szomorúak, dühösek és hisztisek vagyunk. Egy szerelmes férfi ilyenkor egyszerűen átölel, megsimogat és megnyugtat, hogy minden rendben van és ő akkor is itt marad, ha időnként elviselhetetlenek vagyunk – még önmagunk számára is.

Nincs mitől félned - a szerelmes férfi nem tűnik el, nem csal meg, nem ver át

Van egy barátnőm, aki hosszú idő után pár hónapja lelt rá a nagy szerelemre és ő mondta nekem, hogy a jelenlegi barátja abban más, mint a többiek, hogy mellette nem szorong, nincsenek kétségei, nem fél attól, hogy holnap hirtelen véget ér a kapcsolat. Biztonságban érzi magát. Őszinték egymással, mindent megbeszélnek, azt is, amiről esetleg kellemetlen beszélni, bíznak egymásban és közösen tervezik a jövőt. Nincsen félrebeszélés, kibúvók, kifogások.

Persze már az is jó jel, ha az ötből legalább három igaz a párodra. Ha viszont egy se, akkor esélyes, hogy nem ő lesz életed nagy szerelme.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.