hőség kibeszélő magazin Nyár elégedetlenség boldogtalanság
Mi, emberek, marha furcsán vagyunk összerakva, és akkor még finoman fogalmaztam. Az az igazság, hogy nekünk tényleg soha, semmi nem jó. Ha hideg van, az a baj, ha esik, akkor az, ha pedig nyáron, hangsúlyozom: NYÁRON meleg van, az. De miért nem tudunk örülni annak, ami van?

Az imént feltett kérdés költői, hiszen élen járunk a panaszkodásban, elégedetlenkedésben, és a magyar ember egyik különleges ismertetőjele, hogy a jóban is meglátja a rosszat (tisztelet a kivételnek), bár ezt már a Belga is megénekelte annak idején.

Az idei nyár ideje korán berobbant, hiszen június közepétől 35-40 fok volt az ország nagy részén, ami még nekem, napimádónak is durva, de hát minek panaszkodjak, a nyár erről szól. Na meg, megteszi helyettem más.

Mivel szolgáltatóként napi szinten emberek között dolgozom, így elég közelről tapasztalom a fent leírt tényeket, hogy soha, semmi nem jó, és a közösségi oldalakról is csak a negatív hozzáállás és panaszáradat ömlik rám. Nincs ez máshogy az év legmelegebb időszakában sem, pedig nem esik, nincs hideg, és sokáig világos van.

Ha meleg van, akkor az a baj, ha hideg van, akkor az is baj...

Télen az a baj, hogy hideg van, és fűteni kell. Az sem jó, hogy reggel előbb kell kelni, és le kell kaparni a kocsiról a jeget, és annak sem tudunk örülni, ha esik a hó, mert abból undorító latyak lesz, és beázik a csizmánk.
Az is a tél ellen szól, hogy az ember szívesebben kuckózik otthon, hajlamosabb a depire, a zabálásra, és különben is, ott a karácsony, ami sokaknak az együtt töltött idő helyett arról szól, hogy belehal az előkészületekbe. Most meg mindenki azt akarja, hogy legyen tél, vagy legalább ősz, mert ezt az embertelen meleget nem bírja. Most akkor mi van!?

Pedig milyen egyszerű lenne az élet, ha megtanulnánk örülni annak, ami van. Hogy (majdnem) négy évszak van kis hazánkban, hogy olykor-olykor esik a hó, hogy gyönyörű, amikor a karácsonyfa teljes fényében ragyog, és tök jó dolog vidáman zabálni egy nagyot, és összeülni azokkal, akik még köztünk vannak. Ugye, milyen más felfogás? Pedig ugyanarról az időszakról beszélek, csak egészen más felfogásban...

Forrás: Shutterstock

Én már megvilágosodtam, és tudom, hogy nagyon rövid az élet, nüansznyi porszemek vagyunk ebben a világban, ezért megtanultam értékelni azt, ami(m) van, és őszintén örülni annak, amit dob az élet.

Igen, kedves bólogató olvasó, akkor is, ha néha szar lapokat oszt, mert van, amikor nem tehetünk ellene semmit. És míg a panaszkodás és bosszankodás rossz hatással van a szervezetre, a pozitív felfogás nem kerül semmibe, hosszútávon mégis javít az életminőségen.

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő...

Hagyjuk a karácsonyt, mert még majd' félév van decemberig, és térjünk át a nyárra. Miről szól a nyár? A napsütésről, a fürdésről, a szabadságolásokról, a hideg italokról, a csavargásról, bulikról, a vakációról, és arról, hogy ebben a pár hónapban élünk igazán. Na, nem azért, mert ha hidegebb a hőmérséklet, nem dobog a szívünk, de amikor berobban a jó idő, sokkal több program közül választhatunk, és mindig mindenki menni akar. Pláne a covid-járvány vége óta, kábé mindegy hova, csak menjünk, és érezzük, hogy élünk.

Nem értem, miért nem tanultak az emberek a koronavírusból, és az azzal járó pandémiából. Le lettünk ültetve, mint Pistike az egyes matek felelete után, és más szabta meg, hova mehetünk, mit csinálhatunk, kivel találkozhatunk, sőt, még az is elő lett írva, hogy hány órakor mehetünk boltba. Nem volt olyan rég az idősávos vásárlás, mégis sokan egy szempillantás alatt megfeledkeztek arról, milyen rohadt kiszolgáltatott hónapokat élt át az emberiség, miközben mindenki aggódott valakiért.

Itt a nyár, és még van vissza belőle jócskán, mégsem hallok mást, csak a panaszkodást. Drága a kaja, büdös a Velencei-tó, a Balatonon sokan vannak, és már 2000 egy lángos, rohadt meleg van, sok a szúnyog, külföldről meg ne is beszéljünk, mert az euró... Olyan rohadt unalmas!

Kedves fanyalgó emberek! Próbáljátok meg egy kicsit pozitívabban szemlélni az életet, mert senki nem tudhatja, meddig tart.

Nyáron épp az a lényeg, hogy meleg legyen, az árak elszállásával pedig nem tudsz mit kezdeni, és nem lesz olcsóbb semmi attól, hogy azon bosszankodsz minden nap, milyen drágaság van.

Kezdd el élvezni az életet, ugorj fejest a medencébe, idd meg azt a hideg fröccsöt, edd meg azt a hekket, menj el egy koncertre, feküdj ki a csillagos ég alá, és töltsd meg programokkal a napokat. Lubickolj a mindennapokban, és panaszkodás helyett próbáld meg az élet pozitív oldalát nézni, mert hidd el, hogy van! Ha eddig nem tudtad, akkor elárulom, hogy nyáron az a dolga a napocskának, hogy hét ágra süssön, mi pedig feltöltődjünk D-vitaminnal és csokibarnára süljünk.

Panaszkodás helyett kezdd el élvezni az életet még ma, és gondold végig mekkora kincs, hogy ma reggel is felébredtél, és újult erővel vághatsz neki a napnak! Ne a telet várd, hanem éld meg a nyár minden egyes pillanatát...

Nyitókép: Shutterstock

Te is unod, hogy mindig mindenki panaszkodik?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.