Randi hőségriadó idején: forróság + koktél = ájulás

Van az úgy, hogy az ember lánya nem gondolkodik előre, és leszervez egy első randit a 40 fokos hőségben, délután háromra. Ne kövess el hasonló balgaságot, a saját érdekedben. Tanulj az én hibámból!

Már az előkészület fejtörést okozott, mivel csinos akartam lenni, de tudtam, hogy a légkondis lakásban túl meleg van. Egyes források szerint igazi sivatagi hőség. Így egy hajmosást követően felkötöttem a hajamat, majd jöhetett a smink, amit visszafogottra vettem.

Egy kis top és egy testhezálló térdközépig érő szoknya, egy csinos papucs, és már készen is álltam. Persze a szetthez nem vehettem fel nagy táskát, így nem vittem magammal vizet, ami igen nagy hibának bizonyult. 

Amikor kiléptem az ajtón, egyből mellbe b*szott a meleg, hogy nőiesen fogalmazzak, de már nem volt időm változtatni semmin, így elindultam a randi helyszínére.  

Bár az utcán ninjaként kommandóztam árnyékfoltról árnyékfoltra, még így is annyira leizzadtam, hogy szinte éreztem, ahogy a hajam tövéből elkezd ömleni a víz. Gyorsan előkaptam a kis tükrömet, hogy szemrevételezzem a sminkemet, és hát kaptam a Jászai környékén egy kisebb szívinfarktust, amikor megláttam a fejemet.

Az még hagyján, hogy a tusvonalam elkezdett lefelé mászni, mint egy darkosnak, no de az, hogy az alapozóm se bírta ezt az időt...? Egy zsepivel útban a villamos felé próbáltam helyreállítani a dolgokat, de gyanítom, csak rontottam a helyzeten.

Forrás: Shutterstock

A villamoson persze úgy tolták a légkondit, hogy szó szerint még jobban elkezdtem izzadni, éreztem, ahogy a combom belsején folyik a víz. Egy megálló. Pont arra volt elég, hogy leszállva még melegebbnek érezzem a 40 fokot.

Így érkeztem meg a kávézóba, leizzadva, szétcseszett sminkkel, nedves szoknyával – igen, épp ott volt foltos! -, kissé szédülve, mivel nem ettem aznap még csak egy kis gyümölcsöt. A randi partnerem már ott várt, és szuper jófejként szerzett is egy asztalt, ami árnyékban volt. Csak egy pohár gyümölcslevet kértem, de ő azt mondta, miért nem iszom egy koktélt, itt nagyon finomak és azok is hűsítenek, no meg gyümölcsösek.

Nem gondoltam végig a dolgot, így ráálltam, és kértem egy jeges kék csodát, amit szinte egyben le is húztam, annyira szomjas voltam. Hát meg is lett a hatása, egyből a fejembe szállt.

Kis beszélgetést követően ki akartam menni a mosdóba, de hirtelen álltam fel, és hopp, már el is sötétült velem a világ. Elájultam.  

Arra eszméltem, hogy a kávézóban egy padon fekszem, a lábaim az égnek, amiket ő tart és a másik kezével legyez. Lassan engedett csak felállni, ott volt előttem egy nagy pohár víz is, amit megittam, szintén lassan.

Szabadkozott, hogy rossz ötlet volt a koktél, sajnálja, nem is gondolta végig, és megérti, ha most megszakítjuk a randit, de engedjem meg, hogy hazakísérjen, akkor lenne nyugodt.

Kedves volt, így belementem a dologba. Mondta, hogy várjak egy percet, csak rendezi a számlát, majd két fél literes ásványvízzel tért vissza. Amikor kiléptünk a kávézóból, fogta az egyik üveget, kinyitotta, és lelocsolta vele az arcát és a haját, majd kacéran rám mosolygott. Én visszamosolyogtam, és már nem érdekelt, sem a frizurám, sem a sminkem, sem a tökéletes nőiességem, csak élveztem a frissítő és hűsítő vizet magamon.

Azóta megbeszéltünk egy következő randit, de azt estére tettük, tanulva az előzőből.

Nyitókép: Shutterstock