Nem keres? Biztos csak "megijedt az érzelmeitől"...

Mi, nők, sokszor hajlamosak vagyunk felmenteni a férfit - pláne, ha tetszik, vagy már bele is zúgtunk. Szinte mindenki belefutott már ebbe.

Magyarázatokat és mentségeket kreálunk, mert reménykedünk a folytatásban, és képtelenek vagyunk szembenézni a ténnyel, hogy (még vagy már) nem kellünk annyira.

Talán veled is előfordult már, hogy képes voltál szerelmi vakságban fetrengeni otthon, kisírt szemekkel és egy doboz fagyival, csak, mert az illető eltűnt az első - vagy a tizedik - randi után. Nem keresett napok óta, és ha ráírsz, akkor esetleg udvariasságból odavet pár megnyugtatónak tűnő mondatot - de nem igazán törődik veled.

Te mégis készenlétben várakozol: lemondod a barátnős találkozót, a családi vacsorát, és már edzeni sincs kedved. Hátha pont akkor hív találkozóra, amire persze egyből ugranál. Tök normális dolog, amit érzel: akármennyire is független, önálló nő vagy, lelki biztonságot keresel, ezért viszonylag gyorsan elkezdesz kötődni. Így működünk, és nincs ebben semmi rossz.

Abban viszont van, ha emiatt totál hülyét csinálsz magadból. A legtöbb mentegetés és magyarázat valahol nagyon sántít, pláne, ha a két leggyakoribb között megtalálod ezeket:  

Nincs ideje.

Igen, biztosan nagyon elfoglalt szegény. Hatalmas üzleteket bonyolít le, tárgyalásokra jár, vagy épp a világ megmentésén fáradozik. Levegőt venni sem ér rá, nemhogy telefonálgatni, pláne veled találkozni. "Nagyon összesűrűsödtek a dolgok" - mondja, te pedig megértően bólogatsz, és vársz a csodára. Aztán ugrasz, amikor két hét után éjszaka ír egy üzenetet...

Nos, az a helyzet, hogy RÁD nincsen ideje. Van elég más fontos dolog az életében. Akinek fontos vagy, az tervez veled, megoldja, hogy együtt legyetek, akkor is, ha csak egy félórás ebédszünetről van szó. Mindannyian elfoglaltak vagyunk, Elon Musk napja is ugyanúgy 24 órából áll, amiből napi 16-ot dolgozik, de egy Tesla és egy űrprogram között mégis volt ideje randizni, megnősülni, és ha jól tudom, öt gyereket nevel.

Forrás: Shutterstock

Megijedt a saját érzéseitől, és most biztosan vívódik...

Ennek elég ritkán van valóságtartalma, sokszor csak a női fejekben létezik. Te el tudod képzelni magadról, hogy tetszik valaki, fontos neked, és ijedtedben nem keresed egy hétig? Na, ugye? Megnyugtató lenne elképzelni, hogy hősünk párás tekintettel bámul kifelé az ablakon, közben a mobilját morzsolgatja, és a nagy vívódásban nem mer tárcsázni - de ez a legkevésbé valószínű. Inkább úgy képzeld el, hogy vígan elvan a haverokkal, a munkával, vagy éppen egy másik nővel...

Hogy miért keres néha mégis?

Bármi lehet, de egy "Mit csinálsz ma este?" üzenettől ne kezdjenek el esküvői harangok kongani a fejedben! Persze az is tény, hogy a legtöbben nem érünk rá egész nap csevegni - esetleg minden nap randizni sem -, mert dolgozunk, és nagy ritkán még a több napos eltűnésekre is van elfogadható mentség. Például, ha beleesett a mobilja a gleccserbe hegymászás közben. De ehhez hasonló esetek ritkán fordulnak elő - ám ha mégis, akkor az illető mindent el fog követni, hogy téged tájékoztatni tudjon.

A férfiak nagy problémamegoldók, és olykor hősiesek is, ha a szívük hölgyéről van szó. Egy jó barátom például 12 óra munka után még képes volt madártejet készíteni és átvinni a lányhoz az esőben, csak, mert tudta, hogy az a kedvence. A szerelem őrültté és cselekvési kényszeressé tesz, nem visszahúzódóvá és közönyössé.

Akinek fontos vagy, az megoldást keres, akinek nem, az kifogást! Vedd észre, és szép finoman hátrálj ki a neked megalázó helyzetekből - már csak azért is, mert így a saját idődet vesztegeted, és nem adsz helyet esetleg egy olyan valakinek, aki tényleg minden igyekezetével kimutatná, hogy fontos vagy a számára.


Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek