szabály illem bunkó konditerem edzőterem
A konditerem az a hely, ami egyeseknek a kínzókamrát, másoknak egyenesen Mekkát testesíti meg - csak éppen polifoamon "imádkoznak". Közösségi tér, ahol a közösségi (íratlan) szabályok és etikett van érvényben. Legalábbis így kellene, hogy legyen...

Elég fontos lenne, hogy az edzőterem népe nyugodtan, egymást nem - vagy csak minimális mértékben - zavarva mozgathassa át magát. Mégis a gyúrós játszótéren ez sokszor nem valósulhat meg.

Üdvözöllek, dicső lovag!

Kisebb korunkban - jó esetben - mindannyiunkat megtanítanak arra, hogy ha belépünk valahova, illik hangosan köszönni, azaz ily módon kifejezni tiszteletünket az ott tartózkodóknak. Ez vonatkozik a teremre is! Tehát, ha egy kiscsákó képzeletbeli dinnyét cipelve, cicuskával az oldalán végigsétál a termen, és még annyit sem képesek mondani, hogy "Hé, paraszt! Melyik út megyen itt a lábgép felé?", az bunkóság.

Tested borítsa lepel!

És ezt az edzőruhádon kívül értem. Ugyanis, ha az izzadt tested érintkezik azzal a géppel, ahova utánad én mennék, és momentán nem használtál törölközőt, fertőtlenítőt, akkor nagyon morcos leszek. Nem kívánok megmártózni a verejtékedben bogaram, úgyhogy előzzük meg ezt a kellemetlen szituációt! Ugyanitt megjegyezném, hogy miután használtál egy gépet (ez főleg a kardió részlegre vonatkozik), szintén elő van írva a takarítás.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Dragan Radojevic/Nemanja Novakovic

Ki itt belépsz, rakd vissza a súlyokat a helyükre!

Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. Nem esik jól szlalomozni a tárcsák között, súlyzókat kerülgetni vagy mások alól kihúzni. Egyrészt pofára esés veszélyes, másrészt otthon sem hagyod szerteszét a cuccaidat a lakás minden pontján. Vagy nálad az a természetes, hogy az alsógatyád a konyhapulton hever, a koszos tányérokat meg simán a földre dobálod?

Persze, tudom, hogy egy bizonyos korig mindenki után pakol az anyukája, de ha egy felnőtt közösségben vagy, akkor elvárható, hogy tekintettel legyél másra!

Ne bántsd a földet!

Húzom, tolom, nyomom, fáj, lerakom - nem odavágom. Megvan, amikor Izmos Imi dicsekszik azzal, hogy kinyomja a 100-at, de visszaengedni már nem tudja rendesen? Hát kérlek szépen, olyan tárcsát emelj fel, amit le tudsz tenni úgy, hogy utána nem kell hívni a parkettást - mert szétromboltad a laminált padlót, vagy kilyukasztottad a szőnyeget. Vagy ez a keménység egyik foka lenne?

Ruha nélkül egy tapodtat se!

Kizárólag a női öltözőből vannak tapasztalataim, de azok igen vegyesek. Találkoztam már meztelenül fesztelenül flangáló nővel, akinek az aurája méretét nagyban megdobta a lábszaga. Néztem már oda rosszkor, miközben épp frissen gyantázott intim testrészeket testápolóztak, és hasonlók. Több barátnőm is kényelmetlenül érzi magát, ha mások túltolják a nudit - mert nem kíváncsiak a részletekre. Oké, hogy nem kell odanézni, de ha jövök ki a tusolóból, és velem ellentétben Meztelen Magdika nem borítja be magát törölközővel, őt Ronaldo sem tudná kicselezni- nemhogy én a szememmel...

Nincs itt semmi látnivaló!

Emberi természetünk velejárója, hogy megnézzük, (mit megnézzük? végigpásztázzuk) a másikat. Ezzel nincs is gond, főleg, ha motiváló hatása van, és legfőképp, ha nem megy át bámulásba. Értem én, hogy jó, amikor oda-vissza mozgó finom husikat nézünk, de ez egy idő után azért zavarba ejtő lesz.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.