Facebook kibeszélő magazin Instagram közösségi oldal embertípus
Lassan nincs olyan élőlény a földön, aki ne lenne jelen valamelyik közösségi oldalon. Azért fogalmazok így, mert sok háziállatnak is van már saját Facebook vagy Instagram fiókja, azonban minél többet görgetem ezeket a felületeket, annál inkább érzem azt, hogy vannak, akiket távol kellene tartani a közösségi oldalaktól.

Eszem ágában sincs megbántani bárkit, de egy-egy közösségi oldal felhasználót - ha nem is egy életre -, de hosszú időre ki kellene tiltani a közösségi oldalakról, vagy legalábbis érdemes lenne levizsgázniuk, mielőtt bejelentkeznek ezekre a felületekre.

Nos, igyekeztem csokorba gyűjteni ezeket az embertípusokat, és ha valaki magára ismer, ahelyett, hogy megharagudna rám, inkább mosolyogjon, és gondolja meg kétszer, mit oszt meg az ismerőseivel, vagy milyen kommentet fűz hozzá az egyes tartalmakhoz.

Akik privát üzenet helyett az üzenőfalra írnak

Tuti te is találkoztál már olyannal, aki az ismerőse üzenőfalára írt ahelyett, hogy Messengeren írt volna. Jellemzően ezt az idősebb korosztály hibázza el, szegényeknek vagy nem mondták el, mi a különbség a kettő között, vagy pedig szimplán nem tudják megjegyezni.

Akik mindenhez hozzászólnak

Akadnak olyan felhasználók, akiknek mindenről van véleményük, és ezt nem is tartják magukban. Ők azok, akik szívesen írják le véleményüket a hazai vagy a külföldi hírességek posztjai alá, de a kisebb csoportokban is mindig akad egy-egy szószóló.

Akik minden posztodat lájkolják

Amikor a közösségi oldalamon túl sok az értesítés, rögtön tudom, hogy valamelyik ismerősöm elkezdte böngészni a profilom, és őrült likeolgatásba kezdett. Ilyenkor kedveli a születési dátumomtól elkezdve, a kiskori fotókon át az „új munkahely" mérföldkőig az összes kitett posztomat. Ha több fotót teszek ki egyszerre, tuti, hogy nem magát a posztot, hanem egyesével a fotókat is kedveli. A legjobb, amikor a lájkokat egy teljesen felesleges matrica kommenttel is megfejelik.

Forrás: Shutterstock

Mindent megosztanak

Vannak olyan - leginkább 50-es éveikben járó - ismerőseim, akik mindent megosztanak. Ezt érdemes szó szerint érteni. Körülbelül 15 percenként van egy poszt az üzenőfalukon, a cuki kutyától a politikai hírekig minden megtalálható. Jóformán elég csak az ő posztjaikat átlapozni, és látom, mi történt aznap.

Akik folyton a gyerekeiket, unokáikat dicsérik

Szuper dolog, hogy egyre több nagyszülő is napi rendszerességgel használja a közösségi oldalakat, de szegények nem feltétlenül jól. Itt most arra gondolok, amikor egy tündéri nagymama minden egyes poszt alatt a saját gyerekeiről vagy unokáiról ír.

Múltkor láttam, hogy megosztottak egy fotót Rihanna terhes pocakjáról, mire egy nagyi odaírta „Az én Mónikám sokkal szebb volt terhesen, mégsem hozta le az újság". Köszönjük Emese.

Akik mindenkinek beszólnak

Az imént említettem a tündéri nagymamákat, azonban akadnak olyanok is (persze nem csak nagymamák, de hihetetlenül sokan vannak ők is), akik az interneten élik ki gonoszkodásaikat. Ők azok, akiknek mindenről van véleményük, és cseppet sem cukin adják ezt elő. Beleállnak az élő fába is, ha pedig mást gondolsz, és esetleg ezt le is írod, akkor halál ura vagy. Ja, és ők sokszor csoportosan támadnak.

Az álprofilos kanapéhuszárok

Szorosan az előző "csapathoz" tartoznak az álprofil mögött megbújó emberek. Ahonnan felismered őket: kevés ismerősük van, furcsa a profilképük, nem igazán vannak posztjaik, de véleményük annál inkább. Nos, velük soha, de soha ne keveredj szóváltásba! Aki az arcát nem vállalja, szóra sem érdemes. Mindenesetre őket egy életre száműzném a közösségi oldalakról.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.