magazin hűtlenség kibeszélő történet tippek-tanácsok barátság
Madarat tolláról, embert barátjáról – szokták mondani, de vajon ez tényleg igaz? Szerintem igen, a barátnőm viszont nem hitt benne addig, amíg jól rá nem fázott!

A személyes véleményem az, hogy nagyon sokat elárul valakiről az, hogy kikkel veszi magát körül. Persze a család az nem opcionális, sőt a munkatársak sem feltétlenül, ám

a barátokat bizony mi választjuk és az, hogy kik ők, azt is megmutatja, mi kik vagyunk.

Egyszer valahol azt olvastam, hogy ha összesíted a legközelebbi barátaidat és átlagot vonsz belőlük, akkor az vagy te magad. Ezt a képletet pedig rá lehet húzni a karrierre, de akár a magánéletre is. Ha jól belegondolunk ez teljesen logikus, hiszen a hasonló a hasonlóval érzi jól magát. Ritka például, hogy egy gyerekes társaságba - hosszabb távon - be tudjon illeszkedni az, akinek még stabil párkapcsolata sincs. Elvégre így nagyon kevés a közös téma, nehezebb összehozni olyan programot, ami mindenkinek szórakoztató - egyszerűen más az életritmus és a fókusz is.

Nézzünk egy másik aspektust. Ha a baráti körödben mindenki sikeres, akkor téged is arra ösztönöznek ezek az emberek, hogy sikeresebb legyél abban, amit csinálsz - ez teljesen mindegy, hogy szobafestés, költészet vagy anyaság. Szóval az én szememben ez az állítás teljesen megállja a helyét. Igen ám, de nemcsak az a fontos, minket milyen emberek vesznek körül, arra is érdemes némi időt szakítani, hogy megismerjük a párunk barátait. Nagyon jó példa erre a barátnőm, Luca története.

A srácok...

Luca már majdnem betöltötte a harmincat, amikor megismerkedett Zénóval, aki kiterjedt baráti társasággal rendelkezett. Luca ennek kifejezetten örült, mivel az előző párjának egyáltalán nem voltak barátai, s csak később derült ki, miért. A srácot teljesen antiszoc jellemmel verte meg az ég, ez pedig hamar megbélyegezte az ő kapcsolatukat is.

Zénó tehát ebből a szempontból Luca előző párjának szöges ellentéte volt. Zénó és a srácok - akik ráadásul nagyon jó barátoknak tűntek -, rendszeresen szerveztek közös programokat. Hol a barátnőkkel együtt, hol csak maguknak, amolyan pasis elvonulásokat. Lucának még ezzel sem akadt problémája, hiszen ott voltunk neki mi, a barátnői, akikkel ő is szívesen eltöltött néhány csak csajos estét.

Forrás: Shutterstock

Zénó az egyik nyáron leugrott hétvégézni a Balcsira a srácokkal. Amikor hazaért, alig állt a lábán a fáradtságtól és elmesélte Lucának, hogy Karesz, aki a szobatársa volt, felszedett a közeli bárban egy lányt és egész éjjelre lefoglalták a szobájukat, így ő reggelig virrasztott egyik szórakozóhelytől botorkálva a másikig. Valamikor 7 körül kapta az üzenetet, hogy most már jöhet, de mivel 9-kor el kellett hagyniuk a szállást, így összesen 1.5 órát aludt. A storyt mondhatnánk banálisnak - ilyenek ezek a pasik, szórakoznak, csajoznak.

A bökkenő csupán az, hogy Kareszt otthon a felsége és egy kétéves gyerek várta, mi több, a neje éppen akkor volt terhes a második babával...

Nincs kivétel?

Mondhatnánk, hogy Karesz esete kirívó volt, de akkor hazudnánk, ugyanis több hasonló dolog is történt a társaságban. Például Zoli simán összeszűrte a levet Bandi friss csajával, míg Geri nyíltan csalta a párját még akkor is, amikor már felhúzta az eljegyzési gyűrűt a lány ujjára.

Luca fejében ennek ellenére nem ütött szöget, hogy talán Zénó nem véletlenül barátkozik ilyen srácokkal...

Úgy vélte, Zénó más, Zénó jó! Miért is csinálna hasonlókat, elvégre semmi gond nincs közöttük. Nem mintha a többi pár kapcsolata külső szemlélőként nem tűnt volna makulátlannak...

Aztán egy szép vasárnap reggel Lucáéknál is borult a bili. Egy kósza üzenetből kiderült, hogy Zénó a háta mögött egy másik lánnyal találkozgat. Luca nem akarta tudni, meddig jutott a kapcsolat: csak egy közös kávézásig, egy csókig vagy még annál is tovább. Szerencsére volt annyi esze és tartása, hogy azonnal kiadta Zénó útját és azóta ő is szem előtt tartja: Madarat tolláról, embert barátjáról!

Számodra fontos, hogy milyenek a párod közeli barátai?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.