választás kibeszélő férfi párválasztás párkapcsolat társkeresés erős nő párkeresés
Sokszor hallottam már másoktól, hogy az erős és magabiztos nők azért vannak inkább egyedül, mert a férfiak félnek tőlük. Én ezt mindig egy hülye kifogásnak gondoltam, hisz a legtöbb férfi azért nem olyan ijedős, bár tény, hogy néha én is azt érzem, hogy a könnyebb préda felé hajlanak.

Amióta az önismereti utamat járom, nem egyszer kaptam azt a megjegyzést, hogy minél kiegyensúlyozottabb és erősebb nő leszek, annál nehezebb lesz párt találnom. Először ezt nem értettem, aztán minél többet megtudtam magamról és minél inkább megszerettem magamat, annál nehezebben lettem szerelmes vagy tudtam férfiakkal kapcsolódni. Sokszor megkaptam, hogy megközelíthetetlen vagyok és tény, hogy kevesen mertek odajönni hozzám. Ez sokszor fájt, ugyanakkor egy idő után megértettem, miért is olyan nehéz ez a férfiaknak.

Egy erős nő már nem függ a másiktól

Tudom, elég rosszul hangzik, de Magyarország is tele van kapcsolatfüggő emberekkel, akiket nem a szerelem, hanem szimplán az egymástól való függés tart össze. Én is voltam ebben az állapotban, tudom, miről beszélek. Azt érzed, hogy a másik nélkül életképtelen vagy, nélküle nincs is értelme semminek. Ebből kifolyólag aztán hagyod, hogy használjon, belemész méltatlan helyzetekbe, csak azért, hogy ne veszítsd el. Ezzel szemben egy erős nőt már nem lehet érzelmi zsarolással sakkban tartani. Ha megérzi a férfin, hogy birtokolni vagy manipulálni próbálja, azonnal faképnél hagyja.

Egy erős nő tudja, mit akar és azt is, mit nem

A legtöbb erős nő ereje abban rejlik, hogy nem köt kompromisszumot. Pontosan tudja, mire vágyik, és nem elégszik meg kevesebbel. Ezért inkább van egyedül, mint egy bántalmazó vagy szürke kapcsolatban. Nyíltan kommunikál, nem játszmázik, amivel sok férfi nem tud mit kezdeni. De őt ez nem érdekli, mert már nem akar olyasvalakit maga mellé, aki nem tudja önmagáért szeretni.

Forrás: Shutterstock

Egy erős nő nem dől be a hazugságoknak

Egy erős nő általában épp azért erős, mert már megrángatta az élet, és a saját kárán tanulta meg a leckét. Tisztában van önmagával, az erősségeivel és a hibáival, és olyan partnert képzel el maga mellé, aki hasonlóképpen tudatos. Ebbe pedig nem fér bele a kamuzás, a hazugságok és hát valójában nincs is semmi értelmük, hisz egy erős nő pillanatok alatt átlát a szitán.

Egy erős nő hagyja, hogy a férfi udvaroljon

Egy erős nő pontosan tudja, hogy mennyit ér, és azt is, hogy nem az ő dolga küzdeni a férfiért, hanem fordítva. Ezt nem azt jelenti, hogy jégkirálynőként várja, hogy a királyfi átvágjon a bozóton és megküzdjön a sárkánnyal, nem, ő is belerakja a maga részét, de már nem fog az elérhetetlen után sóvárogni. Képes elfogadni, ha valaki nem őt választja és megy tovább a maga útján.

Egy erős nő képes a feltétel nélküli szeretetre

Egy erős nő, aki már megvívta a saját harcait, szereti már önmagát annyira, hogy képes ezt a szeretet megosztani egy másik emberrel. Ő nem várja, hogy megmentsék és nincs szüksége egy másik emberre ahhoz, hogy értékesnek és szerethetőnek érezze magát. Épp ezért, ha elnyered egy ilyen nő szerelmét, ő önmagadért fog szeretni, úgy, ahogy vagy. Feltétel nélkül, őszintén és szenvedélyesen, úgy ahogy talán még sosem szeretett senki.

Cserébe viszont ő is erre vágyik, egy erős férfira, akire tud támaszkodni, aki mellett lehet gyenge és bármilyen körülmények között lehet önmaga. Igen, egy ilyen nő lehet, hogy eleinte kicsit félelmetes, ugyanakkor megéri a kockázatot.

Nyitókép: Shutterstock

Vajon miért nem szeretik a férfiak a határozott, önálló nőket?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.