magazin kibeszélő párkapcsolat karácsony szakítás Ünnepek után ünnepek
Nem akarok senkit elkeseríteni, de a statisztikák szerint a legtöbb szakítás a két ünnep között vagy az ünnepek után történik. A te kapcsolatoddal mi a helyzet?

A baráti körömben többször is megtörtént már, hogy egy pár alighogy kimondta „Boldog új évet kívánok!" máris szakítottak. Nem vicc! Január 2-án vagy 3-án véget vetettek a kapcsolatnak és szétmentek. Mivel ez nem egyszer megismétlődött a szűkebb és tágabb ismerőseimnél, ezért kíváncsi lettem, és megkérdeztem az érintetteket, mi az oka annak, hogy az új év első napjaiban szánták rá magukat arra, hogy kimondják: Ég veled!

Csak nem szakíthatok vele az ünnepek előtt

Az egyik lány egyszerű választ adott a kérdésemre, ami annyiból állt, hogy már hónapok óta érlelődött benne a gondolat, de az ünnepek előtt csak nem szakíthatott a pasijával. Ennyi. Inkább végigcsinálta a karácsonyi nyenyergést, a családi vacsorákat, megajándékozta azt, akitől már alig várta, hogy megszabaduljon, egy utolsót bulizott vele, majd amikor minden kötelező kört kipipált, akkor borította a bilit. Emlékszem a szakításukra – hát, még engem is váratlanul ért, az ünnepek alatt ugyanis úgy festettek, mint akik teljese harmóniában vannak egymással.

Értem én, hogy tapintat meg minden, de azt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy vidáman mosolygok a karácsonyi fotón azzal az emberrel, akiről tudom, két hét múlva már az exem lesz. Belátom, sosem voltam még ilyen helyzetben – így próbálok nem ítélkezni –, de én talán a lassú leépítést, rávilágítást választottam volna ebben az esetben, nem pedig azt, hogy úgy teszek, mintha minden rendben lenne, aztán bumm, robban a bomba.

Forrás: Shutterstock

Betelt a pohár!

Egy másik megkérdezett válasza szintén nagyon egyszerű volt, nála simán csak az ünnepek alatt betelt a pohár. Előtte is érezte már, hogy nincs rendben a kapcsolatuk, de az ünnepek előtti hercehurca, ajándékvásárlás, lakásdekorálás, a fa körüli cécó, a rokonozás, na meg az, hogy non stop együtt töltöttek majdnem két hetet, végleg betette a kiskaput.

- Tudtam én, hogy akadnak problémáink, és hogy vannak dolgai, amiket nehezen tudok tolerálni, de a karácsony és a szilveszter... rosszabb volt, mint a pokol! - mesélte az ismerősöm.

- Amikor koccant a pezsgőspoharunk, bevallom, azt kértem magamban újévi kívánságként, hogy minél hamarabb lépjünk ki egymás életéből!

Mondjuk az ő románcuk elég friss volt és jól tudjuk, hogy az első nyaralás, valamint az első karácsony/szilveszter meghatározó minden kapcsolatban, így annyira azért nem csodálkoztam, mint az előző baráti párnál, de talán finomabban adtam volna elő a szakítást, mint az ismerősöm, aki újév másnapján konkrétan kitette a barátnője szűrét a lakásból.

Ez nem mehet így tovább!

A harmadik páros tagjai, akik szintén január 1-jén mondták ki, hogy vége, úgy gondolom, a szakítás ellenére egy happy end történetet írtak. Az egész baráti társaságban tudtuk, hogy gondok vannak a kapcsolatukban, évek óta mindketten szenvedtek, mégis képtelenek voltak elengedni egymást. Ez főleg annak tudható be, hogy szinte tiniként jöttek össze, az első szerelem pedig jól tudjuk, hogy milyen... Azóta azonban sok év eltelt, mindketten rengeteget változtak, de ami ennél is fontosabb, hogy mindenki által látható volt, hogy az életük nem egy irányba tart.

Ők is tudták ezt, de túl régóta voltak együtt és nem tudták, mi lenne velük egymás nélkül. Így benne maradtak egy olyan kapcsolatban, ami egyiküket sem tette igazán boldoggá. Aztán jött az a bizonyos szilveszteri buli... az a baráti házibuli, amire ők is hivatalosak voltak, ám amire nem jöttek el. Mint később kiderült, az ünneplés helyett ők év, sőt életértékelőt tartottak és közösen arra a döntésre jutottak, hogy végre elengedik egymás kezét. Békésen, vita és harag nélkül, együtt határozták el, hogy ez nem mehet így tovább - másnap pedig meg is kezdték a szétváláshoz szükséges előkészületeket.

Hát, az én barátaim körében így áll a helyzet. És a tiedben?

Nyitókép: Shutterstock

Te szakítottál már az ünnepek környékén?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.