2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
Újév újrakezdés kibeszélő szakítás
A kapcsolatunk meseszerűen indult. Egymásba szerettünk, néhány hónappal később összeköltöztünk, majd eljegyeztük egymást. Aztán szép lassan rájöttem, hogy a cukormázas külső mögött egy ravasz manipulátor rejtőzik.

Ezért - így újév előtt - úgy döntöttem, befejezem veled. Kimerültem, elfáradtam a céltalan küzdelemben. Sokáig magamat hibáztattam mindenért, de már tudom, te vagy az, akivel nem stimmel valami. Megismerkedésünk óta azon munkálkodtál, hogy lerombold a személyiségemet - úgy tettél, mintha számítanék neked, valójában azonban csak az önző érdekeid vezéreltek. Én pedig naivan hittem benned, és belesimultam az akaratodba.

Az elmúlt két évem minden egyes napja rólad szólt, alárendeltem neked az egész életemet. Nem hibáztathatlak. Nem haragudhatok rád csak azért, mert olyan ügyesen taktikázol. Magamra vagyok mérges, amiért másnak képzeltelek.

Házasságról beszéltél, gyerekekről, Balaton-parti házról, az összetartás és az elfogadás fontosságáról. Azt szajkóztad, hogy kettőnkért dolgozol ilyen keményen - de sosem mondtál igazat. Korábban kellett volna észlelnem a jeleket, de elvakított az irántad érzett szerelmem, mintha valamiféle varázslat áldozata lennék. Lestem minden kívánságodat, a leghülyébb ötletedet is támogattam volna, csak hogy megfeleljek az elvárásaidnak. Te boldogan játszottál ebben a színdarabban, én viszont egyre boldogtalanabb lettem.

Forrás: Shutterstock

Ám a dolgok néha maguktól megváltoznak. Ami tegnap még vonzó és izgalmas volt benned, mára közömbössé vált - pedig semmi drámai nem történt, csak kijózanodtam. Felébredtem a hamis álomból, végre tisztán látok: nemcsak téged, magamat is - a nőt, aki ott fekszik melletted, boldogan és odaadóan. A nőt, aki gyertyafényes vacsorával kedveskedik neked, és minden szavával szinte simogat. Ez a nő azonban már nem a tiéd.

Szeretném újra felfedezi a régi énemet. Nem tagadom, vannak még érzéseim feléd, most már mégis arra vágyom, hogy én irányítsam az életemet. Ez pedig együtt jár azzal, hogy téged kiiktatlak belőle...

Látom, meglepődtél - azt hitted, a vonzerőd még mindig mágnesként hat rám. Légy szíves, ne gyere most azzal, hogy nélküled elvesznék a világban! Hiszen te voltál az, aki alattomos módon kihasználta a testemet és a lelkemet. Hiába tagadod, tudom, hogy így van.

Korábban rettegtem attól, hogyan élem túl az újévi időszakot pasi nélkül. Most nem érzek semmi ehhez hasonlót, inkább valamiféle megnyugvás tölt el. Kimondom, amit már sokkal hamarabb kellett volna: nincs jövője a kettőnk kapcsolatának. Nem kell velem töltened az ünnepet, nyugodtan csomagolhatsz. Köszönöm a sok fájdalmat, amit okoztál - hiszen segítettek szembesülni azzal, milyen erős is vagyok valójában.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.