magazin kibeszélő könyvajánló
Bűnös élvezetek alatt, most nem a dugi csokira gondolok a felső fiókban, vagy arra a nutellára becsúsztatva a csemegeuborka és a csalamádé mögé. Nem, nem arra az egy pohár borra gondolok, amit megittál múlt héten.

A valódi bűnös élvezetre. Áhh, hogy így már más irányt vett a cikk. Kezdjük Évával és a bűnbeeséssel. Csak nagy vonalakban természetesen. Az adott tényállás, hogy mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb. Bár bizonyos mezőgazdasági körökben dolgozók nem hiszem, hogy ugyanezen a véleményen lennének. Lényeg a lényeg, hogy bűnös élvezetek mindig voltak, vannak és lesznek is.

Példának okáért ezek már az 1700-as években is megmutatkoztak. Erről szól Borsa Brown Álszemérem című könyve is. Constance Clavieri, a tizennyolc éves nemes lány, a nővé válás küszöbén állva bontogatja szárnyait. Nővére házasságát elrendezte a családja, ami azt jelenti hamarosan ő kerül sorra. Ha ez nem lenne elég nagy nyomás, Constance olyan helyzetekbe keveredik, amelyek előzményeire nem emlékszik. Nem érti, hogy a férfiak miért mondanak neki illetlen dolgokat, vagy miért hozzák őt kellemetlen helyzetbe.

Mindenki sejti, hogy a lány körül valami nem stimmel, de erre csak akkor derül fény amikor Jean Cottier, a fiatal, jóképű, gazdag és nem utolsósorban nőtlen márki megismeri a lányt, hamarosan mindenre fény derül. Kapcsolatuk viharos gyorsasággal éri el a „botrányos" jelzőt, és mindkettőjük életét megpecsételi a viszonyuk. Mondhatni egy zabolátlan igaz szerelem az övék, ami az erkölcstelenség hálójába keveredett. Bujaság. Szerelem. Bosszú. Szabályok. Azt hiszem ez a négy szó tökéletesen leírja a bűnös élvezetek szinonimáját.

Egy többszörös személyiségű lány, aki őrületbe kergeti a környezetét, és egy férfi, aki fittyet hány a konvenciókra. Mindez az 1700-as évekbeli Párizsban.

Forrás: Shutterstock/Copyright

Kell ennél több?

Persze, hogy kell, hiszen a bűnös élvezetek nem véletlenül került többesszámba. FBI. Motoros banda. Egy helytelen románc... Izgi mi? Baráth Viktória ismét magasra tette a lécet új regényével. A Bűnösök közt főszereplője Becca a fiatal FBI-ügynöknő, miután letette a terepmunkához szükséges vizsgáját ráeszmél, hogy a felettesei folyamatosan menesztik a küldetésekről, mégpedig a lány zűrös múltjára hivatkozva.

A lány kénytelen a saját kezébe venni a sorsát. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően egy pillanat alatt az események középpontjában találja magát: munkát kap egy motoros banda klubházában. Ugyanaz a banda, amely ügyében nyomoz az FBI és a drogelhárítás. A lány beépül a szervezetbe, hogy belső informátorként segítse tovább a szövetségiek munkáját. Eleinte gördülékenyen mennek a dolgok, de aztán... Megismeri Logant a banda alelnökét, akivel eléggé közel kerülnek egymáshoz...

Felmerül benne a kérdés: A hivatása és a régi kapcsolata vagy az újonnan felszínre törő énje, aki halmozza a szenvedélyeket? Mindenki döntse el magában. De azért egy motoros rosszfiú... Komolyan! Motoros! Biztos vagyok benne, hogy már begurult a mociján a képzeletedbe is...

Forrás: Shutterstock

Bűnös élvezet lehet a bosszú is?

Bihary Péter Para bellum című könyve ugyanis erről szól. Fekete-erdőben élő exrendőr és egykori ENSZ-katona számára nem igazán marad más választás. Boo gyötrelmes válása után a lánya kedvéért telepedett le a nyugodt, festői helyen. Egy nap azonban tragédia történik a családjával, amit nem tud feldolgozni, mert érzi, hogy valami forrong a háttérben. Felkeresi régi kapcsolatait és régi bajtársai segítségével elkezdi kutatni az igazságot. A gyermekét elvesztett apa bosszút esküszik.

A férfinek és csapatának nem akármilyen emberekkel kell szembenézniük, ugyanis az albán maffiával kerülnek harcba. Kezdetét veszik a kegyetlen leszámolások az érzelem nélküli bűnözők és a mindenre eltökélt apa között. Az országokon átívelő küzdelem során kiderül, Boo megtalálja-e a lelki békéjét, ha beteljesíti az esküt, amit fogadott. Ha az ember mindent feltesz egy lapra, visszatalálhat még a való világba? Nyugalom a könyvből nem maradhat ki a románc sem, hiszen a Para bellum főszereplője beleszeret egy nőbe, annak ellenére, hogy nagy a korkülönbség kettejük között.

Forrás: Shutterstock

A macska egér játék egy másik fajtáját mutatja be Marilyn Miller a Bűnös érintés című regényében, amit Elena Valace tapasztal az életében. Egyetlen célja van: elkapni a bűnösöket, és igazságot szolgáltatni. A vezető nyomozónőként dolgozó Elenának szembe kell néznie egy szörnyeteggel, aki fölött nincs hatalma. Mint például egy egyéjszakás kaland, amiről azt hitte nem ismétlődhet meg, vagy egy ügy, ami felszakítja a múltban elszenvedett sebeket.

Elena beleseik abba a hibába, amibe rajta kívül szintén oly sokan. Nem tud ellenállni a jóképű kísértésnek és az egy éjszakából több lesz, az olthatatlan vágy mellett pedig minden tiltás ellenére érzelmek születnek. De vajon Elena van olyan erős, hogy szembenézzen az igazsággal? Az ügy szálai szép lassan összeérnek. Kiderül, ki bűnös, és ki ártatlan. A szabályok végül érvényüket vesztik. Még akkor is, ha könnyekkel fizetünk értük...

Ezek után egyértelművé válik, hogy a dugi csoki az eldugott nutella és a pohár bor banális bűnös élvezeteknek számít a fentiekhez képest. Azonban, ha ezekhez egy bűnös szenvedélyekkel teli, izgalmas regényt ragadunk a kezünkbe aza eredmény garantált!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.