utazás vizelési inger urzinol2022 felfázás
Világéletemben pedáns nő voltam. Kicsi koromban én voltam, akinek mindig színsorrendben sorakoztak a ceruzái, csökkenő sorrendben ültek a plüss állatai, és szintén méret szerint voltak rendezve a füzetei, szigorúan az iskolapad sarkához illesztve.

Úgy érzem, akkor van rendben a világ, ha minden a helyén van, akkor vagyok nyugodt, ha a számomra fontos eszközöket mindig elérem, mert ezáltal biztonságban érezhetem magam. Ez a hétköznapi életemben több helyen is tetten érhető.

Az én táskámban biztosan mindig van papírzsepi, nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő, fájdalomcsillapító, savlekötő és egyéb sürgősségi gyógyszerek, csavarhúzó, kiskanál, valamint egy váltás bugyi és némi smink. Az exeim és a barátaim úgy fogadnak el, amilyen vagyok, mégis kivétel nélkül furának tartanak emiatt. Pedig esküszöm, hogy minden tétel tapasztalati úton került bele az alapcsomagba, mivel valamikor egyszer szükségem lett volna rá, és én nem rendelkeztem vele.

Ezt most azért mesélem el, mert életemben először megtapasztaltam, milyen az, amikor a tökéletességre való törekvés olyan túlzásokba hajlik, amelyek már egészségi problémát is okoznak. Tavaly fordult velem elő életemben először, hogy hüvelyfertőzésem lett, és jött a szokásos csípő, viszkető érzés, az orvoslátogatással egybekötött, kellemetlen magyarázkodás, majd a kezelés. Mondanom se kell, hogy iszonyú az egész, és hiába vagyok egészséges, tiszta és higiénikus, még engem is utolért ez a nyavalya.

Forrás: Shutterstock

Ezt látszólag el is fogadtam, de közben titkon olykor magamat korholtam, hogy mindez nem történne meg, ha még jobban odafigyelnék mindenre. Egy nap pedig annyira elöntötte az agyamat az önhibáztatás, hogy besétáltam a legközelebbi drogériába, és felvásároltam minden olyan készítményt, amelyben szerepelt az „intim" szó. Így aztán már volt kenceficém pisilés előttre, pisilés utánra, fürdés előttre és utánra, elalvás előttre és ébredés utánra stb. Gondosan elolvastam, mit hogyan kell használni, aztán boldogan konstatáltam, hogy ez nem is olyan bonyolult, és amúgy is, milyen jó érzés, hogy bármikor is veszem le a bugyim, mindig óriási illatfelhő árad belőlem.

Nagy meglepetésemre azonban pár héttel később újból jelentkezni kezdtek a korábbi kellemetlen tünetek. Nagyon dühös lettem, úgy éreztem magam, mint akit szándékosan szívat az élet, de hiába volt a duzzogás, kénytelen voltam újból orvoshoz menni. Arra számítottam, hogy a hideg időjárás miatt esetleg felfáztam valahol, de arra egyáltalán nem, amit az orvos végül mondott.

„Visszaesőként" alaposan kikérdezett a tisztálkodási szokásaimról, én pedig részletesen beszámoltam minden termékről, amit használok, hiszen büszke voltam rá, hogy ilyen sokat teszek az intim egészségemért. Nem gondoltam, hogy pont ezzel lesz a probléma, ám mint az orvosom mondta:

„Minden olyan tényező, amely eltolhatja a hüvely egészséges, savas pH-értékét lúgos irányba, felboríthatja a hüvely természetes baktériumflórájának egyensúlyát. Ilyen lehet egyebek mellett a szappanok és intimspray-k használata az intim területen, a pesszáriummal, spermicid géllel vagy kúppal történő védekezés, illetve az irrigálás (hüvelyöblítés) is. Ennek következtében a kórokozók könnyedén elszaporodnak a hüvelyben és a hólyagba jutva gyulladást okoznak."

Tehát tulajdonképpen pont az volt a baj, hogy túlságosan meg akartam felelni. Érdekes megélés volt, mert a maximalizmusom még soha korábban nem okozott galibát, sőt, általában profitáltam belőle, de ezúttal kiderült, hogy ennek az éremnek is bizony két oldala van.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

Az Urzinol medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.