Nem elég egy randipartner? Miért kell a tarsolyban tartani egy harmadik személyt is?

randi kibeszélő ismerkedés
Késő délután van. Gondoltam, sétálok egyet munka után, így a közeli park felé veszem az irányt. Később találkozom Edittel, aki most nagyon komolyan veszi a randizást, és szerintem már-már kétségbeesetten keresi élete párját - sokszor átgázolva ezzel mások érzésein. Mindig van egy aktuális férfi, aki felkelti az érdeklődését, de mellette mindig van egy következő jelölt is, ha az éppen aktuális mégsem jönne össze.

Edittel egy kis kávézóban találkozunk, távolabb a nyüzsgő budapesti belvárostól. Gyönyörű hosszú szőke haja magához vonzza a férfitekinteteket. Editnek sosem volt gondja azzal, hogy ne akadna minden ujjára egy férfi, ő azonban megszállottan keresi a nagy őt.

- Képzeld, annyira nehezen indult a napom, teljesen szétestem így estére, úgyhogy ne haragudj, ha kicsit összeszedetlennek tűnök - kezdi Edit, miközben a telefonjára pillant.

- Na mesélj csak, mi volt a legutóbbi randin! Emlékszem, hogy olyan lelkesen beszéltél Péterről - veszem át a szót, mivel tudom, pár nappal ezelőtt volt egy randija.

- Péter? Ja. Igen. Ó, nem lett végül semmi a dologból, mert randi után nem keresett, így gondoltam adok egy esélyt más jelentkezőknek is. Tegnap találkoztam Gáborral, aki Peti után a leginkább tetszett, de egy óra után el is jöttem, mert nem igazán voltunk egy hullámhosszon. De képzeld, közben jelentkezett Peti is, hogy szeretne még velem találkozni.

- Figyelj Edit, szerintem nem kéne ezt csinálnod. Miért nem vártál egy kicsit többet Petire? Látod, hogy jelentkezett, csak ki kellett volna várnod. Nem kell rögtön a következő randira rohanni - szólok, kissé megemelve a hangom.

- Te ezt nem értheted. Boldog párkapcsolatban élsz, így nincsenek ilyen problémáid - folytatta Edit, egy rosszalló pillantás kíséretében.

Forrás: Shutterstock

- Ugyan már, miről beszélsz, kérlek? Szerinted normális dolog, hogy meg sem várod, mit válaszol az aktuális randi partnered, máris egy másikkal randizol? Folyton ezt csinálod. Mindig van a tarsolyodban egy következő férfi, akit tartalékként meghagysz arra az esetre, ha a kiszemelteddel mégsem jönnének össze a dolgok. Ne haragudj, de én nem lennék képes ilyesfajta viselkedésre. Ha érdekel valaki, akkor minden erőmmel rákoncentrálok, és kivárom azt a néhány napot, míg jelentkezik. Ha pedig mégsem lesz belőle semmi, akkor csak utána kezdek el megint szétnézni a társkeresőn. De ezek szerint téged valószínűleg az aktuális pasi sem érdekel igazán...

- Jaj kérlek, már hogyne érdekelne, de egyszerűen folyton attól tartok, hogy nem leszek elég jó, mert közben talál egy másik lányt, és ezt az érzést nem akarom érezni. Helyette könnyedén tovább lépek, mert tudom, hogy vár rám egy másik férfi. Ennyi.

- De közben meg játszol mások érzéseivel, mert a tarsolyban tartott harmadik fél valódi érzelmeket kezd majd el táplálni irántad, miközben te csak egy pótléknak tartod fenn - mondom Editnek, akit próbálok megérteni, de kicsit nehezen tartok vele lépést.

- Ez igazából csak most alakult ki bennem, főleg, mert akik nekem bejönnek és szimpatikusak, azok valamiért mindig szó nélkül eltűnnek.

- Talán nem kéne ennyire elkeseredetten keresni a nagy őt. Néha jó lenne egy kis szünetet is be lehetne iktatni. Hidd el, hogy egy másfajta hozzáállással sokkal többre mennél.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.