párkapcsolat kibeszélő ex
„És hány emberrel voltál előttem?" – valljuk be, ezt a kérdést feltenni és hallani sem szeretjük. Kényes téma ez, pláne akkor, ha nem feltétlenül kapcsolatra, hanem szexuális együttlétre vonatkoztatunk.

Szeretném leszögezni, hogy az alábbiakban nem arról lesz szó, hogy egy férfi bármennyi nővel lehet, egy nő pedig csak kevés férfival, különben ribanc, hanem bárki lehet a kérdezett/kérdező.
Szóval. Mi lehet erre a kérdésre a „jó" válasz? Létezik ilyen egyáltalán? Mert ha túl keveset mondunk, az is égő lehet, ha túl sokat, az is. Akkor lőjük be a kettő közé? De mi van, ha a másiknak az túl kevés, vagy esetleg túl sok?

Nem olyan könnyű a válasz! Nézzük meg a „túl sok" kategóriát.Tegyük fel, hogy összejöttetek, minden klappol, de egyszer csak megkérdezi tőled, hány nővel voltál eddig. Bemondod a választ, 10/50/100. Kiakad. Ugyanez megeshet fordítva: megkérdezed, hány férfival volt eddig, bemondja hogy 10/50/100, kiakadsz. Miért is?

Kérdem én: ha most minden jó, és egymásra találtatok, miféle hatással lehet ez a múltbéli dolog a jelenre? Nem mindenki találja meg elsőre élete szerelmét (sőt!), a lányok pasiznak, a fiúk csajoznak, vannak egyéjszakás kalandok, fesztiválok, stb. Összejöhet egy korrekt mennyiség, de ez még nem jelenti azt, hogy a másik egy fuckboy/ribanc. Legalább tudott mindenki gyakorolni, és már mindenki mindent IS jól csinál. Olyan nagy baj ez?

A másik véglet, amikor valaki „túl keveset" mond. Ezt is érdemes megvizsgálni: valószínűleg nem értelmi/lelki problémája van, sokkal egyszerűbb lehet a megoldás: pl. lehetséges, hogy előttünk 2 párkapcsolata volt, mindkettő hosszú távú, megcsalások nélkül, és ezért ilyen kevés a mennyiség. Ez is baj?

Forrás: Shutterstock

„Persze hogy baj!" – hallom lelki füleim előtt egyik ismerősömet, aki szerint a nőknek mindenképp szükségük van egy megőrülési időszakra életük során, amikor kiélik magukat, mielőtt vele összeakadnának, mert különben nem lehet velük hosszú távra tervezni. Ha meg felhozom ellenpéldaként közös lányismerősünket, aki gimnáziumban ismerkedett meg a barátjával, és már sok éve együtt vannak, össze is házasodtak, több gyerekük is van, és még mindig boldogok, akkor meg jön a jolly joker „a kivétel erősíti a szabályt".

No, visszatérve az alapproblémára: engem sosem zavart, előttem hány sráccal volt az aktuális barátnőm. Ami volt, elmúlt, nem lehet visszamenni az időben, és semmissé tenni. Akkor meg minek parázni rajta a jelenben? Ha én most szeretem és jók vagyunk együtt, miért zavarna, ha kevés/sok pasija volt előttem? Lelke rajta! Ars poeticám, hogy „semmi sem történik véletlenül": ha akkor és ott nem úgy viselkedik a múltban, és nem azokat a dolgokat teszi, amiket tett, lehet hogy sosem találkozunk össze.

Apropó sosem: van egy negyedik kategória is, a túl kevés / pont elég / túl sok szentháromságon kívül: a 0, azaz nulla. Akkor azért elkerekedik az ember szeme, ha a 26 éves párja ezt válaszolja neki erre a kérdésre. Szerencsére még nem történt velem ilyesmi, de hallottam már hasonló történetről. Belőlem valószínűleg kibukna a „hOgY-HoGy?!" felkiáltás, aztán elájulnék.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.